Tuesday, July 5, 2022

València presenta el Pla de Sostenibilitat Turística 2022-2024

El Pla disposa d’un pressupost de 7’5 milions d'euros provinents dels fons Next Generation

El Pla de Sostenibilitat Turística de la ciutat de València 2022-2024 compta amb un pressupost de 7,5 milions d'euros, procedents dels fons Next Generation, i el seu objectiu prioritari és fer de València una ciutat en la qual el turisme és i continue sent un motor econòmic, de benestar per a la ciutadania i de protecció mediambiental. El Pla ha estat presentat en l’Oceanogràfic per la vicealcaldessa, regidora de Desenvolupament Urbà i alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, i el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, en una roda de premsa en la qual també han participat Antonio Bernabé, director de Visit València, i Eduardo Nogués, director de l’Oceanogràfic.

La vicealcaldessa i alcaldessa en funcions ha destacat que “el Pla de Sostenibilitat que presentem hui pretén donar continuïtat a l'Estratègia de Turisme que arrancàrem en l'anterior legislatura, que ja es va demostrar pionera pel que fa a la col·laboració pública i privada, la participació de la societat en les decisions sobre turisme i la coordinació interadministrativa. Igualment, ens va permetre millorar la rendibilitat, la segmentació, internacionalització i la competitivitat de l'activitat turística a València i establir les bases de la sostenibilitat i la digitalització que ens permetrà assumir nous reptes”. En definitiva, ha destacat Gómez, “una estratègia que ha merescut el reconeixement de la Unió Europea com a Capital Europea del Turisme Intel·ligent en 2022”.

Gómez ha destacat que “València es troba en condicions d'implementar un pla ambiciós i que ens permet assumir responsabilitats pel que fa a la minimització de l'impacte de l'activitat turística, tant a nivell social com mediambiental. I que, a més, acompanyarà a les empreses turístiques per a fer el salt a l'accessibilitat, sostenibilitat i digitalització de serveis i processos”.

Per la seua banda, el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha destacat “l’important treball que s'ha realitzat en estos dos últims complicats anys, tant per part del sector empresarial com per part de les administracions públiques i que ha permés no només consolidar el posicionament de València en els diferents mercats sinó, a més, assumir amb èxit importants esdeveniments nacionals i internacionals”. García ha posat de manifest “la capacitat de recuperació del sector turístic, i l'efecte rebot que ha tingut l'activitat quan les condicions han estat favorables i la importància per a la ciutat de disposar d’una estratègia turística compartida que implique empreses, residents i turistes”.

Pel que respecta al Pla de Sostenibilitat disposa d’un pressupost global de 7,5 milions d'euros, i es divideix en 4 eixos: transició verda i sostenible, millora de l'eficiència energètica, transició digital i competitivitat. El primer d'ells, amb un pressupost d'1.132.000 euros, inclou 6 actuacions: “Observatori de Sostenibilitat Turística”, “Reducció de la Petjada Hídrica del Turisme”, “Posada en Valor Turístic de l'Ecosistema: Horta”, “Gestió d'Espais Naturals: Pla de Millora d'Usos Turístics en en el Parc Natural de l’Albufera”, “Economia Circular en Turisme: Programa de Reducció de Plàstics” i “Productes Km0: Alimentació Sostenible en Turisme”.

Pel que respecta a l'eix 2, en matèria d'eficiència energètica, s'estableixen 5 actuacions amb un pressupost d'1.500.000 euros. Així, s'estableixen mesures per a la descarbonització de l'activitat turística, tant des del punt de vista del càlcul de petjada de carboni com dels plans de reducció i compensació; la transformació d'esdeveniments i rodatges sostenibles i l'impuls de la mobilitat turística sostenible.

L'eix 3 impulsarà la transició digital, tant de l'entorn turístic públic com del privat. Així, amb un pressupost total de 3.194.000 euros, es destaquen 7 actuacions concretes com la “Plataforma Global de Gestió de la destinació i Intel·ligència Turística”, els “Sistemes Globals de Gestió i Venda a Clients”, la “Digitalització de la Interpretació del Patrimoni Cultural”, “Model d'Informació i interacció amb el turista, màrqueting a la carta i atribució de conversió de clients”, la “APP avançada de relació amb el viatger”, la “Reactivació de l'oferta de patrimoni cultural festiu: ciutat artista” i la “Digitalització de la Targeta València Tourist Card i creació de l’Events Card”.

Finalment, en matèria de competitivitat s'impulsaran les certificacions de sostenibilitat, un pla de comunicació i sensibilització de turistes i residents, l'acompanyament i la transformació digital del sector turístic, la reconceptualització de les oficines de turisme i el sistema de senyalització digital intel·ligent i accessible. Este últim eix té un pressupost total d'1.674.000 euros.


Per accedir al Pla Estratègic: https://bit.ly/3aieLwo

Per accedir al vídeo: https://bit.ly/3NObdzA
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube