Monday, June 13, 2022

València inicia el procediment per a digitalitzar 250 comerços de Ciutat Vella amb el pla d'assessorament i formació ComercioTUR4.0”

El servei contempla la contractació de 125 agents de digitalització que guiaran als comerços en la seua transformació digital de manera integral i totalment personalitzada

L'Ajuntament de València ha fet un pas més en la implantació del programa “Impulsa ComercioTUR4.0”, un pla integral d'assessorament i formació, al qual es destinen 1,8 milions d'euros, per a digitalitzar 250 comerços de Ciutat Vella que s'ha desenvolupat en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i resilencia, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU.

La tinenta d'alcalde de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que amb l'aprovació de la Junta de Govern Local de la licitació d'aquest servei “fem un pas més per a millorar la competitivitat dels locals comercials del centre històric de la ciutat. Volem portar al nostre teixit econòmic i productiu al següent nivell, i per a això, l'obtenció d'aquests fons suposa una oportunitat única".

Impulsa ComercioTUR4.0

El programa Impulsa ComercioTUR4.0 té com a fi impulsar la digitalització del comerç com a element clau per a millorar la competitivitat del sector i el foment de la innovació comercial mitjançant l'adaptació als nous hàbits de consum marcats per una societat digitalitzada.

Així doncs, aquest programa s'articula en dos tipus de serveis. El primer va dirigit al assessorament personalitzat de 240 hores orientat a la transformació digital de l'activitat comercial, amb el qual es mesurarà el del grau de maduresa en matèria de digitalització de cadascun dels comerços participants, amb la intenció de determinar quines són les seues necessitats en aquest àmbit, a fi de poder assistir, complementar, informar i implementar la transformació digital de les empreses valencianes.

El segon servei oferit en el marc d'aquest programa està orientat a la formació en línia en habilitats digitals per a la transformació digital de l'activitat comercial. A través d'una plataforma s'impartiran més de 30 cursos i més de 100 webinars sobre habilitats digitals, gestió de e-commerce, xarxes socials per a comerços, venda en línia, cursos específics d'eines digitals per a comerços, gestió de comerç digital i també webinars de diferents temàtiques d'impuls a la digitalització. A més, s'impartiran un total 150 hores d'atenció presencial personalitzada en el domicili social de les persones o entitats participants que el precisen.

“Gràcies a aquest programa d'acompanyament en la transformació digital els comerços de Ciutat Vella comptaran amb serveis d'assessorament personalitzat i una plataforma de formació i anàlisi per a la maduresa i alfabetització digital”, ha afirmat Bernabé.

“Busquem empreses que ens ajuden a impulsar la digitalització dels comerços de Ciutat Vella amb un programa totalment personalitzat, en el qual contractarem un consultor per a cada dues empreses. D'aquesta manera, 125 consultors i consultores centraran els seus esforços a acompanyar de manera individual a dos comerços amb la finalitat d'optimitzar i personalitzar al màxim el procés de transformació digital dels 250 comerços que participen en el programa”, ha indicat la regidora Bernabé.


La col·laboració públic-privada, clau

La iniciativa sorgeix d'un programa pilot previ posat en marxa de manera conjunta per València Activa i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) amb 10 pimes i persones autònomes de la ciutat per al diagnòstic i l'acompanyament en el procés de digitalització. Aquest projecte pilot, que encara la segona fase d'implantació, tindrà ara continuïtat per a 250 comerços amb finançament europeu.

Així mateix, la regidora ha posat en valor la importància de la col·laboració públic-privada ja que ha explicat, "aquest projecte és fruit de les diferents reunions dels grups de treball liderats per VLC Tech City amb entitats econòmiques i socials en les quals es van abordar diverses qüestions amb l'objectiu que l'obtenció dels fons Next Generation fora el més beneficiosa per a l'economia local".

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube