Monday, June 13, 2022

València inclourà al Centre d´Estudis Ambientals del Mediterrani en la seua base de dades oberts

Elisa Valía aposta per continuar reforçant la iniciativa de posar a la disposició de la ciutadania recursos d'informació pública

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Transparència i Govern Obert, incorporarà les dades del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) a la seua base de dades oberts amb la finalitat d'enriquir el banc i engrossir-lo amb nova informació de qualitat lligada al medi ambient. Així ho ha anunciat la regidora Elisa *Valía que aquesta setmana ha visitat les instal·lacions de la Fundació CEAM, a Paterna, on ha estat acompanyada de la directora executiva i responsable de l'àrea de Química Atmosfèrica, Amalia Muñoz Cintas; Samira Khodayar Pardo, responsable de l'àrea de Meteorologia i Climatologia; Vicent Calatayud, al capdavant de l'àrea dels Efectes Contaminants i Cicle del Carboni; i d'Enrique Mantilla, responsable d'àrea de Dinàmica de Contaminants.
Elia Valía ha explicat que “les dades que recullen i manegen en el CEAM són transcendentals i, a més, estan focalitzats en un tema capital, com és el medi ambient”. Per això, “que aquest centre es convertisca en alimentador i reutilizador de l'Ajuntament de València suposa afegir valor al banc en el qual estem treballant en benefici de la ciutadania”.
En la seua opinió, “és necessari apreciar i posar en valor el desbordant talent que es troba en la Comunitat Valenciana, on comptem amb equips multidisciplinaris que treballen qüestions de gran importància i els resultats de les quals són altament avantatjosos per a la societat en el seu conjunt, com és el cas indiscutible del CEAM”.
Així, la regidora ha destacat “la gran labor que realitzen des d'aquest organisme” i ha explicat que la iniciativa anunciada “respon al convenciment de continuar teixint aliances estratègiques amb institucions generadores de coneixement que enfortisquen la cultura de dades obertes que estem impulsant des de la Regidoria de Transparència”, ja que del que es tracta és de recollir, estructurar i posar a la disposició de la ciutadania dades de summa importància per a la seua reutilització”. Aquesta administració pública “és precursora de la transparència i coneixedora del potencial de les dades obertes per a la generació de riquesa i ocupació”, ha incidit.
Per part seua, Amalia Muñoz Cintas ha destacat “la importància que tots dos organismes, l'Ajuntament de València i el CEAM, establisquen llaços per a compartir informació valuosa, amb enorme potencial per a generar coneixement”.
La Fundació CEAM és un centre d'investigació, desenvolupament i innovació tecnològica per a la millora del medi ambient en l'àmbit mediterrani. L'equip científic i tècnic treballa en cinc àrees d'investigació: meteorologia i climatologia, dinàmica de contaminants, química atmosfèrica, efectes dels contaminants i cicle de carboni i investigació forestal.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube