Monday, January 21, 2019

València Film Office va atendre més de 340 consultes de rodatge en 2018, amb un percentatge de conversió del 62%

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha definit el turisme de rodatges com «una oportunitat a nivell qualitatiu i de generació de riquesa i negoci»

La regidora de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, ha informat que des de València Film Office, gestionada per la Fundació Turisme València, es van atendre durant 2018 més de 340 consultes del món audiovisual. «Film Office treballa per posar en valor els recursos de la ciutat i coordinar els rodatges que s'efectuen en ella», ha assegurat Sandra Gómez.

«Vam constituir València Film Office per a impulsar la promoció de València com a plató de cinema, afavorir la captació de rodatges i contribuir a una experiència satisfactòria entre les productores», ha recordat Sandra Gómez. Des de València Film Office, constituïda en 2016 per la Fundació Turisme València, «es treballa per a captar l'activitat del segment audiovisual, sistematitzar-la i oferir resposta a les necessitats», ha recalcat.

Un exemple dels resultats que està obtenint el treball desenvolupat per València Film Office ha sigut la sèrie El embarcadero, estrenada esta setmana. Segons ha relatat la regidora de Turisme, Sandra Gómez, el primer contacte entre El embarcadero i València va tindre lloc a novembre de 2017, quan els directors de la sèrie, Álex Pina i Esther Martínez Lobato, van viatjar a la ciutat per començar la recerca de localitzacions per al projecte cinematogràfic. En esta visita, «l'equip de direcció va descobrir la idoneïtat de València per a rodar la trama d'este thriller romàntic», ha indicat.

Al llarg de 2018, València Film Office va gestionar 341 consultes del món audiovisual, amb un percentatge de consultes executades del 62%, enfront de les 304 de 2017, amb una conversió del 59%. La xifra d'assessoraments de 2017 va ser d'un 55% major que en 2016, quan es va constituir el servici i es van atendre 196 consultes de rodatge. En 2015, es van gestionar 25 consultes d'este tipus.

Respecte a 2018, 88 consultes ateses es van referir a anuncis, mentre que es van realitzar 31 sobre llargmetratges. En 47 ocasions van ser sobre sessions de fotos o foto fixa i 63 vegades, sobre programes de televisió. En 21 ocasions es va tractar de curtmetratges i, en 12, sobre vídeos corporatius. El gènere documental va ser un tema sobre el qual es van realitzar 30 consultes, mentre que les sèries i webseries van ocupar 14 consultes. Les 35 ocasions restants es van deure a l'assessorament sobre altres temes del món audiovisual.

Respecte a la labor de València Film Office, la regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha assegurat que «este servici va nàixer amb una doble intenció: liderar la promoció de la ciutat com a escenari de rodatges i ser una oficina tècnica que permeta concentrar totes les sol·licituds d'enregistrament, sistematitzar procediments i professionalitzar la gestió dels citats rodatges».

«Resulta fonamental activar la relació amb el sector audiovisual local, nacional i internacional, a través, per exemple, de l'assistència a fires o trobades professionals, a més de l'organització de viatges de localitzadors a la ciutat», ha assenyalat Sandra Gómez. «També té com a objectiu donar suport i facilitar el treball de productores, per exemple, en allotjament, i així convertir a València en una ciutat film-friendly», ha afegit.

El grup de visitants vinculat al turisme de rodatges consistix en equips de professionals que es desplacen a la ciutat per a participar en un rodatge que realitza un consum personal i professional d'allotjament, restauració, cultura, oci i servicis complementaris. «Sens dubte, es tracta d'una oportunitat a nivell qualitatiu i de generació de riquesa i negoci», ha conclòs Sandra Gómez.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube