TURISME
Tuesday, April 24, 2018

València Cuina Oberta premia el millor menú i el més cardiosaludable

Sandra Gómez participa en el lliurament dels guardons que s'ha celebrat en el celler més antic de València

El celler més antic de València, el Celler del segle XIII, ha acollit el lliurament de premis als guanyadors del Millor Menú i el Més Cardiosaludable de la passada edició de Cuina Oberta, certamen impulsat per la Fundació Turisme València “que, any rere any, es consolida com una fita ineludible de l'agenda gastronòmica valenciana”, tal com ha recordat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de l’esmentada fundació, Sandra Gómez, durant el lliurament d’estos guardons.

“És una excel·lent oportunitat perquè tots els valencians i valencianes, així com els turistes que ens visiten en estos dies, puguen gaudir dels millors productes de la nostra terra i de l'alta cuina a preus especials. Els valencians i les valencianes gaudim reunint-nos entorn d'una taula, compartint este moment en el qual confluïx producte de proximitat i talent culinari. I esta peculiaritat del nostre caràcter volem transmetre-la també als qui ens visiten”, ha manifestat la regidora que ha estat acompanyada de Félix Cuartero, president de PROAVA (Productes de Qualitat de la Comunitat Valenciana), entitat encarregada de la gestió de l’esmentat Celler, i de Fernando Martínez, membre de la Junta Directiva de la Societat Valenciana d'Hipertensió Arterial i Risc Vascular (SVHTAyRV).

Félix Cuartero ha destacat que “el Celler del S.XIII és un espai singular a València que ha de servir a la societat per a conéixer millor la nostra història, vinculada a la cultura del vi i la gastronomia, labor que es realitza des de PROAVA i la Fundació Turisme València des de la promoció del turisme de la ciutat. Per la seua banda, Fernando Martínez ha declarat que “la base de les malalties cardiovasculars resideix en els hàbits de vida, entre ells l'alimentació. Per això, col·laborem amb Cuina Oberta amb la idea de sensibilitzar sobre la importància dels hàbits alimentosos a l'hora de prevenir malalties cardiovasculars”.

El Restaurant Trident de l'Hotel Neptú ha estat reconegut, a través de la valoració dels usuaris, com el Millor Menú Cuina Oberta per segona vegada consecutiva. Per la seua banda, el Restaurant El Mercat de l'Hotel Vincci Mercat, ha rebut el guardó al Menú Més Cardiosaludable, atorgat per la Societat Valenciana d'Hipertensió Arterial i Risc Vascular.


ALEJANDRO DEL TORO, PRESIDENT DEL COMITÈ DE GASTRONOMIA

En el mateix acte ha tingut lloc l'elecció del president del Comitè de Gastronomia, òrgan col·laboratiu que implica als agents vinculats a l'hostaleria, restauració i turisme gastronòmic en la presa de decisions i promoció de València com a destinació gastronòmica, a més de potenciar el consum de la gastronomia entre els ciutadans i residents de la ciutat. Ha sigut designat Alejandro del Toro, qui ha declarat “que mentre respectem i potenciem el meravellós producte que tenim a València, és impossible que gens surta malament dins del sector gastronòmic.

Segons Alejandro del Toro, “estem en un moment d'auge en l’àmbit gastronòmic, tant a Espanya, com a València, i és alguna cosa que, a poc a poc i amb molt treball, s'està comunicant fora de la nostra terra. València és una ciutat increïble i tenim un talent gastronòmic a l'abast de molt poques ciutats a Europa”.

18a EDICIÓ VALÈNCIA CUINA OBERTA

Sandra Gómez ha aprofitat l'ocasió per a recordar que prop de 60 restaurants participen en esta divuitena edició de València Cuina Oberta que va començar el passat 19 d'abril i finalitzarà este diumenge 29. Una vegada més el certamen es presenta com una oportunitat per a poder degustar de la millor cuina d'autor, elaborada amb productes d'alta qualitat i de proximitat, a uns preus reduïts de 20€ al migdia i 30€ a la nit, amb un suplement de 15€ en els restaurants que compten amb Estela Michelin.

Com a novetat, este any participen 3 nous restaurants, Destinació 56, Meraki Beach Hotel i Ostrarium, i se suma un nova Estrella Michelin, el Restaurant Sucede, que participa des de fa anys en el certamen.

València Cuina Oberta està organitzada per la Fundació Turisme València amb la col·laboració de Cruz Campp, l'Associació Valenciana d'Hipertensió, el Grau de Gastronomia de la Universitat de València, Proava i Mercat de Colón.

TALLERS INFANTILS I VISITA GUIADA AMB TAST COM A ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Amb l'objectiu que esta Cuina Oberta contribuïsca a estendre la cultura gastronòmica, este any, s'han organitzat dos tallers infantils al Mercat de Colón: un “taller de gominoles saludables” i un “taller de cuina molecular”, perquè els més menuts aprenguen hàbits alimentosos saludables mentre es divertixen.

Per la seua banda, el Celler del segle XIII oferix visites guiades per recórrer les restes arquitectòniques i la reconstrucció del primer celler trobat a la Comunitat Valenciana, amb un tast i un maridatge de productes autòctons de la major qualitat inclòs. “Vermouths de la Comunitat Valenciana, la Clòxtina valenciana i la Tapa Creativa”, “La Tapa Creativa i els Vins Bojos de la Comunitat Valenciana” i “La Cuina de la Marjal”, són les tres sessions programades.

Per a la realització d'estes tres activitats és necessària la seua prèvia inscripció a la web www.valenciacuinaoberta.com, on també es poden consultar els horaris i ubicació dels tallers.

RESERVES I CONCURS D’INSTAGRAM

Finalment, la regidora ha indicat que encara és possible gaudir de València Cuina Oberta reservant en alguns dels restaurants que participen en esta edició a través de la pàgina web www.valenciacuinaoberta.com. A més, els qui vulguen compartir la seua experiència gastronòmica a les xarxes socials, poden participar en el concurs de fotografia en Instagram de Cuina Oberta a través dels hashtags #CuinaOberta i #ConcursoCuina. Aquella fotografia que aconseguisca més “likes” guanyarà un sopar per a dos en el Restaurant Trident, guanyador de l'última edició de Cuina Oberta. S'anima als comensals a aportar la seva valoració al web del certamen per a triar al proper restaurant guanyador de Cuina Oberta.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube