Monday, June 27, 2022

València continuarà comptant amb punts de control de la Covid gràcies a la col·laboració de Global Omnium

Elisa Valía recorda que aquest mostreig va permetre analitzar la situació dels barris i obtindre dades objectives per a comprovar el resultat de les mesures

La col·laboració entre València i Global Ominium per a continuar controlant la presència de la Covid-19 i totes les seues variants en les aigües residuals de la ciutat segueix avant i la companyia valenciana mantindrà quatre punts guaita per al control del virus, segons ha explicat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, qui ha agraït la contribució per a actuar contra la pandèmia.
Elisa Valía ha posat en valor que gràcies a aquesta col·laboració, València ha sigut “pionera en l'aplicació d'un sistema de detecció precoç de rastres de coronavirus i que va permetre conéixer l'evolució diària en tota la pandèmia per a prendre decisions”.
“El Conveni SARS-GOAnalytcs va arrancar a València gràcies al conveni que va signar la Generalitat, el Govern d'Espanya, Global Omnium i el CSIC”, ha recordat Valía qui ha agraït “l'aposta de Ximo Puig i Pedro Sánchez per convertir la nostra ciutat en un referent en investigació”. “Un acord que l'Ajuntament i Global Omnium van subscriure també i que continuarà vigent per a mantindre el seguiment del virus”, ha destacat.
En aquest sentit, ha assenyalat que aquest mostreig va permetre “arribar al detall de la situació dels barris i obtindre dades objectives que ens van permetre també comprovar si les mesures preses per a la desescalada estaven funcionant o avançar-nos als pics”. Valía ha agraït també la col·laboració “altruista i la generositat” de Global Omnium.
Per part seua, el Ceo de Global Omniun, Dionisio García Comín, ha explicat que “dos anys després de l'inici de la pandèmia i després d'haver realitzat 5.948 mostres valorades en 1.011.160 euros, l'empresa valenciana ha decidit continuar contribuint a la lluita contra la pandèmia i seguir assumint íntegrament el cost d'implantar aquesta eina de detecció precoç de virus de covid en l'aigua residual de la ciutat de València”.
D'aquesta manera, ha assenyalat que es continuarà “realitzant el seguiment i el control de la presència de restes de Covid en les aigües residuals de la ciutat de València assumint directament els costos que puga ocasionar, com ho ha fet des de que va començar la pandemia, en una col·laboració solidària i desinteressada”.
Ha precisat que els quatre punts guaita s'han establit dos en el Col·lector Nord en la zona de Trànsits-General Elio i en el llit del riu així com en el Col·lector Sud en Trànsits-Hospital La Fé i, finalment, en el col·lector de la ronda Sud en l'encreuament amb el Carrer Sant Vicent. “D'aquesta manera, el control i el seguiment està garantit per al conjunt de la ciutat”, ha assegurat.“SARS-GOAnalytics: Una eina universal per a la salut”
En aquest context, cal recordar que fa a penes un mes la Ministra de Ciència i Innovació Diana Morant va presentar en les instal·lacions de GOLab la publicació del llibre “SARS-GOAnalytics: una eina universal per a la salut” coordinat pel periodista mediambiental José Sierra. En aquest llibre es recopilen tots els treballs i resultats realitzats en la cerca i detecció de covid en aigua residual des que es va iniciar la pandèmia.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube