Sunday, July 3, 2022

València comptabilitza ja deu mesos seguits de descens de l'atur i registra el millor mes de juny des de 2008

La ciutat registra 13.000 persones aturades menys que al juny de 2021


La desocupació torna a baixar a la ciutat de València per desé mes consecutiu. Juny s'ha tancat de nou amb una reducció en el nombre de persones desocupades, que consolida la tendència a la baixa dels últims mesos. Segons les dades publicades este dilluns pel Ministeri de Treball i Economia Social, juny ha conclòs amb 277 persones parades menys que el mes de maig, i 13.184 menys que al juny de 2021. Conintuem la línia de consolidació de la creació d'ocupació, i ha subratllat la voluntat de l'equip de Govern de continuar treballant en la mateixa línia “per a no deixar ningú arrere”
“A València es genera ocupació, i això és un element fonamental perquè les persones puguen desenvolupar-se a tots els nivells; però el més important és que hem arribat a unes xifres d'estabilitat laboral sense precedents. Hi ha 13.000 persones parades menys que fa un any, i en l'últim mes s'han registrat més de 2.000 nous contractes dels quals el 39% són indefinits. Portem 10 mesos seguits amb dades positives d'ocupació, i este mes de juny és el millor des de 2008”, ha explicat l’edil de Desenvolupamente Econòmic, Borja Sanjuàn, per a qui s’ha de “continuar treballant en la mateixa línia, per a no deixar ningú arrere”.
També ha volgut destacar que no teníem “dades tan positives d'ocupació des de 2008, l'any anterior a la última gran crisi econòmica, amb un afegit –ha subratllat- que fa 14 anys hi havia un percentatge molt alt de persones que tenien un treball temporal, la qual cosa provocava incertesa. Però ara, a més de pujar el nombre de persones que troben treball, s'incrementen els contractes indefinits, una dada importantíssima. L'estabilitat laboral es traduix en estabilitat econòmica i això permet que les persones puguen planificar el seu futur i la seua vida”.
Sanjuán ha recordat que “quan vam entrar a governar, al juny de 2015, ens vam trobar amb 69.035 persones desocupades a València; i ara hem aconseguit reduir esta xifra un 26,5%, la qual cosa vol dir que 18.305 persones han eixit de l'atur a la nostra ciutat”.
El nombre de persones parades en acabar juny se situa en 50.730, la qual cosa significa que és el millor mes de juny des de 2008. El descens respecte al juny de 2021 és de 13.184 persones, i acumula ja deu mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora. “Prenent com a referència el juny anterior a la pandèmia, trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 2.849. A més, les dades també són lleugerament millors que els de maig d'enguany (-377), un fet important que ens fa ratificar la tendència de recuperació econòmica i de l'ocupació”, ha remarcat el regidor Sanjuan.
Així mateix, segons les dades facilitades per Labora, el mes de juny es van registrar 40.392 contractes, dels quals el 39,4% (un total de 15.926) van ser indefinits. “València continua liderant l'estabilitat en l'ocupació en tindre per tercer mes consecutiu, la millor dada de nombre de contractes indefinits de la seua història, que han crescut més d'un 663% des de juny de 2020”, ha matisat Sanjuan.
L'edil ha realitzat una comparativa per a comprovar l'evolució de la contractació indefinida. “La radiografia –ha explicat- seria la següent: al juny de 2020 només el 12,2% dels contractes era de tipus indefinit, mentre esta xifra ara ronda el 40%. A més, el creixement en termes interanuals supera el 343,5% (12.335 contractes indefinits més). Esta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube