Friday, September 20, 2019

VALÈNCIA CELEBRA EL II DIA INTERNACIONAL DE LA PAELLA, AMB L'OBJECTIU D'INTERNACIONALITZAR LA CULTURA GASTRONÒMICA VALENCIANA

La plaça de l'Ajuntament ha tornat a acollir una trobada lúdica de promoció del plat més icònic de la nostra cultura gastronòmica i la seua ciutat d'origen

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha instat la societat i les institucions valencianes a «fer front comuna en favor de la paella», en el marc de la celebració del II Dia Mundial de la Paella (World Paella Day), que se celebra hui divendres, 20 de setembre. València ha centrat els actes de promoció, però el programa s'ha fet extensiu a nombroses ciutats del món, com Londres, Zurich, Quito o Guangzhou, entre altres.

La regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el regidor delegat de Turisme, Emiliano García, han assistit a la celebració de la World Paella Day Fest en la plaça de l'Ajuntament, on s'han cuinat nombroses paelles per a ser degustades per totes les persones que s'han acostat fins al lloc.

Tal com ha explicat el regidor de Turisme, «l'objectiu és internacionalitzar la cultura de la paella i augmentar el prestigi de la nostra icona gastronòmica més internacional. Són objectius compartits que han d'implicar-nos a tots i mantindre's en el temps». Per part seua, la regidora i vicealcaldessa Sandra Gómez ha destacat que ja la passada edició «va constituir l'acció promocional que ha tingut un major impacte i major visibilització de tota la història del turisme a la ciutat, perquè es va donar visibilitat al nom de València i la paella en les xarxes socials i mitjans de comunicació tradicionals de tot el món». Gómez ha assegurat que «és necessari seguir, i cada vegada amb major importància», i ha agraït a tots agents implicats i participants el seu suport «per a consolidar este dia, que és la millor finestra i campanya de la nostra gastronomia i del propi nom de la ciutat de València».

El Dia Mundial de la Paella se celebra per segon any consecutiu, fruit de l'acció conjunta de l'Ajuntament de València Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València, la Federació Empresarial d'Hostaleria Valenciana, la Fundació Turisme València, la D.O. Arròs de València, el Concurs Internacional de Paelles de Sueca, Turespaña i Wikipaella.

En esta II edició, el motiu temàtic proposat per a compartir amb totes les persones participants són els ingredients: «Compartix el teu ingredient favorit amb el món», insten des de l'organització, sota les premisses que part de la cultura de la paella passa per una bona selecció dels ingredients, de la matèria primera: de comptar amb producte local de primera qualitat; cada persona té el seu ingredient favorit (els diferents tipus d'arròs, el safrà, l'aigua o el garrofó…). Fins i tot se citen els altres ingredients que fan de la paella un plat tan especial, com «el ‘comboi’ d'amics, la paciència del cuiner o cuinera, la reunió en família…

«Eixa és la intenció del WPD –han conclòs els seus promotors- internacionalitzar tot el que l'envolta la cultura de la paella, un plat per a compartir amb amics i família, i gaudir al voltant d'una paella».

Per a poder compartir en l'àmbit internacional totes aquestes iniciatives, s'ha creat l'etiqueta #WorldPaellaDay.

Durant la celebració de la jornada a l'esplanada central de la plaça de l'Ajuntament, s'ha donat lectura al manifest del Dia Mundial de la Paella, i s'han compartit 15 paelles i arrossos, realitzats simultàniament per prestigiosos cuiners de València, Alacant i Castelló, així com alumnat d'hostaleria i turisme del CdT sota la direcció del mestre arrosser Juan Carlos Galbis.

A més, també este matí s'ha celebrat un ‘Concili de l'Arròs’, en el marc del World Paella Day, que ha tingut lloc en el Teatre Rialto, i al qual ha assistit el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube