Friday, June 10, 2022

València bateja amb el nom de Berlanga el passeig entre el Palau de les Arts i el Hemisfèric

Gómez anima a la ciutadania a participar en la ‘plantà’ de la Falla Berlanga en la plaça de Patraix amb la qual culminarà l'homenatge al cineasta

L'Ajuntament de València, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, ha batejat amb el nom del cineasta valencià Luis García Berlanga el passeig per als vianants que uneix dos de les infraestructures culturals de la ciutat, Les Arts i l’Hemisfèric. La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha sigut l'encarregada de revelar la placa que dedica el passeig al cineasta valencià més internacional en un acte emmarcat en les celebracions de l'Any Berlanga en el qual també han participat el regidor de Turisme, Emiliano García, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, el director de Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, la comissionada de l'Any Berlanga, Teresa Cebrián, i la família de Luis García Berlanga.
“Ja estem acomiadant l'Any Berlanga i el fem amb un homenatge que, precisament, el que pretén és que enguany, aquest centenari, pervisca més enllà de la celebració que hem realitzat des de juny de 2021 a juny de 2022. Hem instal·lat una placa en homenatge a Luis García Berlanga en el passeig que lliga Les Arts amb l’Hemisfèric perquè precisament va ser el primer cineasta que va apostar per rodar ací una pel·lícula seua, París Tombuctú, i per tant volíem retre homenatge a Luis García Berlanga canviant de nom aquest passeig com el Passeig Luis García Berlanga”, ha explicat la vicealcaldessa Sandra Gómez durant l'acte. La placa en honor del cineasta valencià s'ha instal·lat en un punt amb un significat especial, ja que va ser el primer pla que es va rodar de l’Hemisfèric i, a més, el punt de partida de la catifa roja dels Goya cap a Les Arts on se celebrava la cerimònia.
Gómez ha incidit en què la designació d'aquest pas amb el nom del cineasta és un dels últims actes d'homenatge organitzats a través de l'Any Berlanga, una celebració de la qual ha realitzat una valoració molt positiva. “Aquest és quasi el fermall d'or d'aquest centenari ple d'activitats culturals, gastronòmiques, d'oci i de tota mena que hem organitzat des de l'Ajuntament de València i, per descomptat, fem una valoració molt positiva d'enguany”, ha assenyalat la vicealcaldessa, qui ha continuat: “Crec que poques vegades s'ha celebrat un centenari amb tant d'afecte i il·lusió i treball i esforç i volíem que això no fora un fet puntual. L'any del centenari és un any molt important, però volíem que perdurara en la memòria col·lectiva de la ciutat i, per això, hem volgut instal·lar aquesta placa”.
Gómez, a més, ha assenyalat que l'últim acte de l'Any Berlanga serà la ‘cremà’ de la falla en honor a Berlanga que es plantarà en la plaça de Patraix. “El fermall definitiu a enguany Berlanga començarà aquesta vesprada amb la ‘plantà’ de la falla que ha realitzat el Gremi d'Artistes Fallers en homenatge a Berlanga en la plaça de Patraix i qui vulga acompanyar-nos està absolutament convidat per a poder celebrar conjuntament la fi definitiva d'aquest centenari”, ha manifestat. La Falla es plantarà aquesta vesprada i es cremarà demà a les 22.30 hores en un acte que comptarà amb l'ambientació de les bandes de música de València.
La vicealcaldessa, finalment, ha mostrat el seu agraïment “tant a les institucions que han col·laborat en l'organització de totes les activitats que s'han realitzat per a recordar la figura del cineasta, el seu llegat i el seu significat, als mitjans de comunicació per la seua difusió, al sector audiovisual per la seua contribució, a la família Berlanga per la seua generositat, a la comissionada de l'Any Berlanga, Teresa Cebrián, pel seu extraordinari treball, i als valencians i valencianes per bolcar-se i participar en totes les activitats i convertir l'Any Berlanga en un èxit i que tindrà continuïtat en un parell de setmanes quan arrancada el Campus d'Estiu que organitza l'Ajuntament juntament amb l'Acadèmia Espanyola de Cinema i Netflix”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube