OCUPACIÓ
Friday, November 30, 2018

València Activa se suma a la xarxa valenciana per retindre el talent jove

La xarxa, de caràcter publicoprivat, naix amb l'objectiu de donar suport i visibilitat al talent dels nostres jóvens i millorar la seua ocupabilitat

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de l'agència municipal d'ocupació i desenvolupament local València Activa, s'ha adherit a la nova Xarxa Valenciana per la Retenció del Talent Jove de la Província de València, impulsada des de la Diputació de València. La responsable de l'àrea, Sandra Gómez, ha destacat que esta iniciativa «permetrà millorar la gestió de les polítiques públiques en matèria de retenció del talent que s'estan desenvolupant a la nostra ciutat per entitats i institucions públiques».

Esta xarxa de caràcter publicoprivat, ha explicat Gómez, «naix amb l'objectiu de donar suport i donar visibilitat al talent dels nostres jóvens i millorar la seua ocupabilitat». En definitiva, «oferir-los noves oportunitats que els permeten adquirir experiència i desenvolupar el seu talent», ha afegit l’edil.

«El consistori és molt conscient de les dificultats que travessen els nostres jóvens per aconseguir una oportunitat laboral, així que és molt important sumar esforços per ajudar-los a obrir-se camí en el mercat de treball», ha recalcat Sandra Gómez.

A través d'actuacions concretes en relació amb el foment de la formació i la retenció del talent valencià, esta xarxa pretén ser, en paraules de Gómez, «un espai de treball entre els municipis i les entitats compromeses amb l'emprenedoria i la potenciació de les capacitats de les persones jóvens».

VALÈNCIA ACTIVA, IMPULSORA DEL TALENT JOVE

València Activa impulsa diverses accions amb l'objectiu de millorar les oportunitats de la joventut. Entre elles, la regidora ha ressaltat el pla d'ocupació jove ‘anem!’, que enguany ha permés contractar 617 jóvens, amb i sense formació, per treballar durant un any a l'Ajuntament de València. D'esta manera, «poden tindre una primera experiència laboral». A això se suma l'oferta de 300 places en cursos d'anglés gratuïts i ajudes al pagament de les taxes dels exàmens de certificació oficial.

A més, el pla Inicia Jove, destinat a menors de 30 anys i en què han participat 69 joves enguany, «oferix formació gratuïta innovadora per posar en marxa el seu propi negoci». D'altra banda, els Punts d'Atenció a l'Emprenedor oferixen assessorament gratuït en matèria d'autoocupació.

Sandra Gómez també s'ha referit als Premis València Emprén, que enguany ja han obert la seua convocatòria, i que compten amb una categoria jove que busca premiar jóvens de fins a 25 anys que presenten una idea original de negoci plasmada en un pla d'empresa. L’edil ha assenyalat igualment «els servicis d'orientació laboral gratuïta i les ajudes municipals a noves empreses i projectes emprenedors».

«És prioritari dur a terme accions dirigides a combatre la desocupació entre els i les jóvens», ha afirmat Sandra Gómez. «Per això, des de València Activa apostem per la creació d'ocupació de qualitat mitjançant contractes, així com per la formació contínua a través de cursos, tallers i assessorament personalitzat, que els permeta augmentar les seues oportunitats i posar en marxa els seus propis projectes perquè ningú es quede arrere».


Disposem de material gràfic: d’esquerra a dreta, Bartolomé Nofuentes, diputat de Projectes Europeus de la Diputació de València, amb Mar Marín i Javier González, subdirectora i gerent de la Fundació Pacte per l’Ocupació de la Ciutat de València.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube