Tuesday, January 8, 2019

València Activa ha permés trobar ocupació a quasi 5.000 persones i ha millorat les oportunitats laborals d'altres 12.390

«El balanç és molt positiu i representa la política del que realment importa perquè ajuda a canviar la vida de la gent i a millorar la seua oportunitat de ser felices», afirma Sandra Gómez

.

VALÈNCIA ACTIVA HA PERMÉS TROBAR OCUPACIÓ A QUASI 5.000 PERSONES I HA MILLORAT LES OPORTUNITATS LABORALS D'ALTRES 12.390

Durant els tres anys transcorreguts des de la seua creació, València Activa, la marca que aglutina tota l'oferta en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació de l'Ajuntament, ha aconseguit que 4.842 persones troben ocupació de forma directa a València, la qual cosa ha suposat una notable aportació al descens de l'atur a la nostra ciutat. Si al juny de 2015 el nombre de persones en situació de desocupació era de 69.035, al desembre de 2018 esta xifra baixava a 53.528, la qual cosa suposa una reducció percentual del 22,47%.

«Hem ajudat a consolidar el projecte de vida de quasi 5.000 persones. El balanç de València Activa durant estos tres anys és molt positiu i representa la política del que realment importa perquè ajuda a canviar la vida de la gent i a millorar la seua oportunitat de ser feliços», ha assegurat la regidor responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, en fer balanç dels resultats obtinguts per València Activa a través d'iniciatives com Barris per L’Ocupació, Agència d’Ocupació, Plans i Tallers d’Ocupació, Plans d'Ocupació Jove, Formació, Servici de Transmissió Empresarial Reactivem, Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAES), VIT Emprén o VLC Tech City, els resultats del qual ha anat detallant.

«Hem creat durant estoss tres anys tretze centres d'orientació laboral que han oferit un servici públic essencial als barris amb majors necessitats, hem fet plans d'ocupació directes que han ajudat a més de 1.600 persones que tenien especials dificultats per a trobar una ocupació», ha afegit Sandra Gómez, qui ha destacat igualment que «s'han obert perspectives de millora d'ocupació a més de 12.000 persones».

Les xifres d'estos tres anys posen de manifest el compromís i l'aposta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València per millorar l'ocupabilitat de la ciutadania i augmentar les seues oportunitats laborals. Sandra Gómez ha destacat que el nombre de persones desocupades a la ciutat de València s'ha reduït un 22,47%, en passar de 69.035 persones en situació de desocupació al juny de 2015, a 53.528 al desembre de 2018, la qual cosa suposa que en tres anys 15.507 persones han trobat una ocupació. Igualment ha comentat que, durant el mateix període de temps, el nombre d'afiliacions a la Seguretat Social ha crescut des de 330.017 al juny de 2015, a 381.469 al novembre de 2018, la qual cosa suposa un augment de 51.452 (15,59%).

OCUPACIÓ

Un dels principals projectes que s'han desenvolupat després de la creació de la nova marca València Activa és el de la xarxa de centres Barris per l´Ocupació, que naix de la necessitat d'aproximar els servicis en matèria d'ocupació, formació i emprenedoria a la ciutadania. En 2016 la xarxa comptava amb 5 centres i actualment ja existeixen 13 centres a València, 3 d'ells de caràcter itinerant als pobles de València. Esta xarxa d'oficines ha atés a més de 6.117 persones desocupades, aconseguint 1.963 contractacions. En 2018 es van obrir els centres de Patraix i Malilla i, com a novetat per a 2019, destaca l'obertura d'un nou centre de Barris per l’Ocupació a la Malva-rosa.

A través de la labor realitzada per l'Agència d'Ocupació València Activa, que actualment compta amb 14.130 persones actives inscrites, s'ha aconseguit contractar a 751 persones. Així mateix, s'han aconseguit acords amb més de 240 grans empreses, com Primark, Makro, Lidl, Supermercats Vidal, Dealz o Hugo Boss. A això cal sumar les 503 persones contractades a través dels tallers d'ocupació, tallers en els quals persones desocupades aprenen una nova professió de forma remunerada.

Quant als plans d'ocupació, gràcies a la implantació dels nous plans d'ocupació jove, l'Ajuntament passa d'oferir beques formatives a oferir contractes laborals. El pla d'accions d'ocupació jove ‘Anem!’, que compta ja amb dues edicions, ha permés contractar a 1.043 joves per a treballar durant un any a l'Ajuntament de València. A això cal sumar la campanya d'ocupació ‘Oportunitats’, dirigida específicament a majors de 30 i persones parades de llarga durada, que ha permés, al llarg d'estos tres anys, contractar a 502 persones per a treballar durant sis mesos en dependències municipals. Cal afegir el pioner pla d'ocupació municipal ‘Oportunitats +55’ destinat a persones desocupades majors de 55 anys, que s'ha materialitzat amb la contractació de 80 persones per a treballar en dependències municipals durant nou mesos.

«Estes xifres avalen l'èxit de València Activa i ens animen a continuar treballant per a generar oportunitats entre les persones que més dificultats troben a l'hora d'accedir al mercat laboral», ha destacat la regidora Sandra Gómez.

FORMACIÓ

València Activa ha intervingut en l'àmbit de la formació triplicant el pressupost dirigit a programes formatius en els últims anys. Des de la seua posada en marxa de València Activa, 12.390 persones han rebut formació gratuïta. Dins de les accions formatives destaca el programa de formació València Activa Express en competències clau professionals com a idiomes o informàtica, certificats professionals o tallers d'ocupació, així com formació per a emprendre. «Volem que les persones participants milloren el seu perfil professional, aportant-los les eines, l'ajuda i formació necessària per a aprendre una nova professió o millorar els seus coneixements i capacitats professionals», ha explicat Gómez.

EMPRENEDORIA

Reactivem és un servici de transmissió empresarial que intermèdia entre cedents i emprenedors per a convertir el tancament d'una empresa o el final d'una activitat en una oportunitat per a una persona emprenedora que pense donar-li continuïtat. «Amb això s'aconsegueix evitar la destrucció de treball i la desaparició de projectes empresarials viables», ha afirmat Sandra Gómez sobre este programa que es va iniciar al desembre de 2017 i ja compta amb 112 persones interessades, 76 empreses cedents i 29 empreses transmeses.

També s'ha referit al paper dels Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAEs), que oferixen un servici d'assessorament a persones emprenedores i empreses. Este servici va començar al juny de 2016 i es va situar en el Centre de Recursos Empresarials i Emprenedoria Petxina, afegint-se dues unitats més, una en el centre de Tabacalera i una altra en el OPAL de la Universitat de València. Estos punts han assessorat, ajudat i atés 1.875 persones.

Pel que fa a l'emprenedoria innovadora i tecnològica, cal assenyalar que VIT Emprén, la xarxa d'emprenedors/as innovadors/as de València, ha duplicat el seu nombre de persones registrades, passant de 2.000 a 4.177 membres en poc més de 2 anys. Els seus membres tenen la possibilitat d'intercanviar coneixement, col·laborar en activitats d'I+D+I i mantindre contacte amb entitats destacades en l'àmbit de l'emprenedoria valenciana. D'altra banda, la marca VLC Tech City com a nou model de ciutat, ha suposat un projecte pioner que connecta tot l'ecosistema tecnològic i innovador de la ciutat per a generar ocupació i coneixement.

A totes estes accions en matèria d'emprenedoria, cal afegir un nou espai pioner d'idees i negocis posat en marxa per València Activa, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València en el barri de Benicalap. Un centre d'emprenedoria social en el qual participaran 80 persones i que serà presentat demà. Es tracta d'una incubadora d'empreses proveïda de diverses eines que potenciarà la cooperació entre persones emprenedores, generant sinergies i facilitant així que els usuaris i usuàries s'unisquen per a desenvolupar les seues idees de negoci.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube