TURISME
Thursday, February 15, 2018

València acollirà un Congrés Nacional d’Oci Nocturn

“Ens ajudaran a visibilitzar eixa oferta complementària que té la ciutat entorn de la gastronomia, la cultura i també l'oci”, afirma Sandra Gómez.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha afirmat que l'oci nocturn és un valor afegit a l'oferta turística de València i ha expressat la seua satisfacció per la celebració en la nostra ciutat, els pròxims dies 24 i 25 d'abril, en Fira València, de l'II Congrés Nacional d'Oci Nocturn (CNON). En l'acte de presentació davant els mitjans, que ha tingut lloc en les instal·lacions de Marina Beach Club, han intervingut també Francesc Colomer, secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Manuel Espinar, president de la Federació d'Hostaleria de València i Joaquim Boadas, secretari general de Spain Nightlife, promotora de l'esdeveniment darrere del qual hi ha una indústria que a Espanya genera 230.000 llocs de treball i que es troba en ple procés de reconversió.

“Per a la ciutat de València és una oportunitat fantàstica acollir este tipus de congressos que per descomptat enforteixen eixe producte MICE que estem treballant des de Turisme València i que ens ajuden, a més, a oferir i visibilitzar eixa oferta complementària que té la ciutat entorn de la gastronomia, la cultura i també l'oci nocturn”, ha manifestat la regidor de Turisme, Sandra Gómez

“Que se celebre a Fira València este Congrés Nacional d'Oci Nocturn ens ajudarà sense cap dubte al fet que des de la ciutat de València oferim i fomentem un turisme i un oci nocturn de qualitat que siga conforme amb el respecte als altres i la convivència en la ciutat. Crec que el sector està fent un important esforç per adaptar-se a l'evolució de les noves demandes que existeixen en la ciutat, i durant eixos dies d'abril es podrà debatre sobre la millor manera de fomentar un oci nocturn de qualitat”, ha assegurat Sandra Gómez. “A l'Ajuntament ens proporcionarà l'ocasió de conèixer de primera mà dels professionals del sector com podem ajudar-los des de l'administració a aconseguir eixa convivència amb la ciutat”, ha dit Sandra Gómez, que ha pres la paraula després de la projecció d'un vídeo de promoció d’este esdeveniment al qual s’espera que acudisquen aproximadament 500 professionals de l'oci nocturn sota el lema “Els dies sempre naixen de nit”.

RESPECTUOSA, ÀMPLIA, DIVERSA I INTEGRADORA

Gómez ha assenyalat que “per al turisme MICE en el qual treballem intensament, suposa una oportunitat, un aparador perfecte, per a mostrar l'oferta complementària de la ciutat, a nivell de gastronomia, de cultura i, com no, d'oci nocturn”. La regidora s'ha referit en la seua intervenció al treball que s'està duent a terme des de la seua regidoria “per a posar en valor la qualitat de la nostra ciutat com a destinació turística. Sens dubte, en la nostra ciutat l'oci nocturn és un valor afegit i forma part del nostre estil de vida i la nostra forma de divertir-nos i relacionar-nos”.

En la seua opinió “com a producte turístic l'oci és clau en l'oferta d'una destinació urbana”. Gómez s'ha referit als reptes que presenta i a la necessària col·laboració entre el sector privat i el sector públic, ”fonamental per a fer compatible l'activitat turística a qualsevol nivell, també quan parlem d'oci nocturn, amb la bona convivència en les ciutats. L'oferta d'oci tant per als turistes com per als i les residents en València ha de ser de qualitat, respectuosa, àmplia, diversa i integradora”.

El president de la Federació d'Hostaleria de València, Manuel Espinar, ha assegurat que el de l'oci nocturn “és un sector en constant evolució i en constant creixement”, per a afegir tot seguit que “és també un sector perseguit i molt castigat, amb problemes derivats de la conciliació amb el descans veïnal, competència deslleial, botelló, sorolls i d’altres, enfront dels quals els professionals ja s'estan mobilitzant per a posar en valor la indústria de l'oci i el seu potencial com a epicentre cultural del moviment musical”.

En eixe sentit, ha ressaltat Sandra Gómez que a València l'oferta d'oci lligada a les alternatives culturals està creixent, per exemple amb més d'una trentena de festivals urbans en la ciutat, i és cada vegada major i millor. I el més important, és que està creixent i s'està visibilitzant des de la col·laboració entre el sector públic i privat, compartint objectius i sent, conscients de la necessitat de cooperació i coordinació, i des de la perspectiva de compartir l'oportunitat que el turisme d'oci suposa per als valencians i valencianes, i com a reclam per als nostres visitants”. La regidora agraït a totes les entitats públiques i privades la seua “actitud col·laborativa que ajude a València a posar en valor i posicionar de forma òptima la qualitat de la seua oferta cultural que ens enriqueix com a ciutat i com a destinació turística”.

PILAR FONAMENTAL

També Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, ha agraït l'aposta per València com a ciutat per a acollir la segona edició del CNON. Ha destacat la professionalitat de la convocatòria i afirmat que ”l'esforç de remuntada del prestigi i la reputació del sector mereix tot el nostre reconeixement”. Colomer ha afegit que “l'oci és un pilar fonamental d'un model turístic de qualitat molt lligat també al concepte d'hospitalitat. De fet s'ha referit a la futura Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que prepara el govern autonòmic valencià.

Finalment ha afirmat que ”sense l'oci nocturn esta comunitat seria molt més avorrida i molt menys competitiva. Per açò l'oci no és un tema circumstancial sinó un element fonamental per a entendre el nostre model turístic”.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube