Monday, February 22, 2021

URBANISME DÓNA UN NOU IMPULS AL REGISTRE DE SOLARS EN AUGMENTAR LES ZONES DE REGISTRE I LA PENALITZACIÓ

La Comissió de Desenvolupament Urbà ha actualitzat els criteris per a millorar el procés i ampliar els criteris territorials

La comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana ha aprovat l'actualització dels criteris de registre de solars i edificis a rehabilitar per a donar-li un nou impuls després de la seua reactivació l'any 2017, segons ha informat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

Gómez ha recordat que, l’any 2017, l'Ajuntament “va reactivar el registre i va fixar uns criteris per a la seua nova posada en marxa”. Així ha precisat que es van fixar “criteris territorials amb zones prioritàries; criteris materials, com els que es troben fora d'ordenació i que ocupen la via pública, els que provinguen de demolicions de ruïnes imminents o els que incomplisquen reiteradament les ordres de neteja o tancament”. A més, ha indicat que es va fixar “una quantitat que els propietaris que demanen llicència han d'abonar en forma de garantia que perden si no edifiquen per a evitar que sol·licitaren llicències però que mai arribaren a edificar”.

La Comissió de Desenvolupament Urbà ha actualitzat els criteris per a “millorar el procés i ampliar els criteris territorials”. Fins ara, ha assenyalat que en els criteris territorials estaven inclosos els centres històrics de Ciutat Vella, Grau, Cabanyal, i l'eixample ENS-2, que comprén el “primer eixample”, “eixample de Mora”, “àrea de Russafa”, “eixample grau”, “eixample Quart”, “eixample Pare Jofre” i “eixample Convent Jerusalem”. Amb aquesta actualització, ha informat que s'afig el ENS-1, que comprén el barri del Botànic, la Petxina i Arrancapins.

Quant als criteris materials, ha explicat que també es “afigen dos supòsits”. Un, quan la llicència de nova planta sol·licitada caduque per a evitar que es perpetue. L'altre, quan se sol·licite cèdula de garantia urbanística i el termini de vigència d'un any caduque sense que s'haja sol·licitat llicència.

D'altra banda, s'han fixat criteris per a quantificar la deducció de l'aprofitament que s'aplica als propietaris que finalment siguen inclosos. Quan un solar és inclòs en el registre i un tercer vol edificar, el tercer paga el valor del solar complet, però l'Ajuntament es queda part d'aqueix aprofitament com a penalització.

Sandra Gómez ha precisat que aqueixa reducció per al propietari “pot arribar fins al 50%”. Els nous criteris estableixen una reducció del 10% per a solars de fins a 100 m²; 20% entre 100 i 200 m²; 30% entre 200 i 300 m²; 40% si té més de 300 m². A més, si el solar vacant està situat en alguna de les Àrees del Conjunt Històric de València declarat Bé d'Interés Cultural, aquests percentatges s'incrementen un 10%.

En el cas dels edificis catalogats a rehabilitar, si la protecció és tipològica, s'aplicarà un 10%; si és ambiental un 20%; si és parcial un 30%; i si és integral un 40%. Si l'edifici arribara a desaparéixer per incompliment del deure de conservació, comportaria una reducció del 50%.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube