URBANISME
Monday, April 25, 2016

URBANISME ACORDA INVERTIR 600.000 € PER A L’AMPLIACIÓ DE VORERES I RENOVACIÓ D’ESPAIS URBANS A PATRAIX

Vicent Sarrià, assegura que amb això millorarà la seguretat viària i la mobilitat a peu dels veïns i les veïnes

La Comissió de Desenvolupament Urbà i Habitatge ha acordat hui per unanimitat aprovar que els 600.000 euros que l’agent urbanitzador del sector Patraix va entregar per a infraestructures al barri es destinen a la millora de calçades, voreres i colls de botella urbanístics al barri de Patraix, la qual cosa suposarà un increment de la seguretat i la mobilitat de vianants.

Tal com ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, estos diners estaven retinguts a l’Ajuntament des de l’any 2003, data en què es van ingressar en les arques municipals per l’agent urbanitzador del sector de Patraix, ja que formava part de les càrregues urbanístiques oferides en el moment de l’adjudicació del sector. La seua finalitat era l’execució d’infraestructures per a ús cívic de les associacions de veïns del barri de Patraix.

Sarrià ha recordat a més que l’any 2011 l’Ajuntament va construir, a càrrec de l’anomenat Pla E (Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació), el Centre Sociocultural de Patraix, situat al carrer de Salabert, “Ara, d’alguna manera”, ha afegit l’edil, “s’ha complit este acord de dotar el barri d’una infraestructura sociocultural i, per tant, els 600.000 euros s’han desbloquejat i estan disponibles per a ser invertits en obres d’infraestructura i millora de l’espai públic”. La Comissió de Desenvolupament Urbà i Habitatge ha aprovat en la seua reunió d’este matí la destinació d’esta partida finalista per a les obres d’urbanització i millora de l’espai públic.

De cara a l’elaboració dels pressupostos municipals de l’any que ve s’inclourà una partida per a redactar el projecte d’ampliació del centre sociocultural, de manera que es puguen disposar espais per a les entitats veïnals a fi que puguen desenvolupar les seues activitats. A això s’ha compromés per escrit amb l’Associació de Veïns de Patraix el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, i així ha sigut acordat hui per la Comissió d’Urbanisme. D’esta manera, durant el mandat actual es podran iniciar les obres, i els veïns disposaran d’un referent cívic i sociocultural al barri.

SOCIETAT PLA CABANYAL

Durant la reunió de la Comissió també s’han abordat altres assumptes d’interés, com l’acord per a atribuir a la Societat Pla Cabanyal la condició de mitjà propi i servici tècnic de l’Ajuntament. Per tant, podrà rebre tot tipus d’encàrrecs (obres d’urbanització, rehabilitació, construcció d’habitatges, planejament, etc.).

A més, s’ha aprovat exposar al públic l’estudi de detall per a la construcció de l’únic edifici pendent al sector d’Orriols, ubicat a l’avinguda dels Germans Machado, a l’esquena del centre comercial Arena. L’edifici tindrà 20 plantes i serà de caràcter residencial.

Finalment, s’ha aprovat també, de manera provisional, la fitxa del catàleg estructural de l’antiga fàbrica de Bombas Gens que, com es recordarà, passa a tindre la màxima protecció com a Bé de Rellevància Local, BRL. Queda pendent l’aprovació definitiva de la Generalitat, si bé l’informe previ de Cultura és favorable, per la qual cosa se suposa que podrà ser aprovada en breu.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube