Thursday, November 18, 2021

Torna l’Àgora ONGD amb un enfocament participatiu per a definir la cooperació internacional impulsada per l’Ajuntament de València

Maite Ibàñez destaca que esta és “una nova oportunitat per a intercanviar reflexions i recollir aportacions que afavorisquen l’aprenentatge col·lectiu”

L’Àgora ONGD -espai de reflexió sobre les polítiques de cooperació internacional de l’Ajuntament de València- torna a la seua versió presencial en la V edició que se celebrarà demà, dijous 18, i el divendres 19 de novembre en el Col·legi Major Rector Peset de València. L’enfocament enguany “és totalment pràctic i ajustat a les qüestions que preocupen tant les agents de la cooperació en el municipi com al Programa de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de València”. En la vesprada del 18 hi haurà una trobada oberta sobre les persones defensores de drets humans al Sàhara, que inclourà la projecció del documental “Tres càmeres furtades” i l’actuació del cantant “Yslem, el fill del desert”, tal com ha informat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez.Els debats s’obriran el dijous 18 amb una taula redona sobre l’enfocament basat en drets humans i gènere en la pràctica de la cooperació i l’educació per al desenvolupament, en el qual participaran Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD; June Orenga, de l’Institut de Drets Humans de Catalunya; Mª Dolores Ochoa, de Periferia Consultoria Social i avaluadora de la convocatòria EpD Ajuntament de València; i Antonio Sánchez, de CGD Consultores i avaluador de la convocatòria Desenvolupament Ajuntament de València. La jornada continuarà amb tallers de reflexió sobre quina Educació per al Desenvolupament fem i quina volem fer, i sobre les perspectives de la participació en la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració.

La regidora Maite Ibàñez ha destacat que esta és “una nova oportunitat per a intercanviar reflexions i recollir aportacions que afavorisquen l’aprenentatge col·lectiu”.

Drets humans al Sàhara

A la vesprada hi haurà una trobada de portes obertes sobre les persones defensores dels drets humans al Sàhara, amb la participació del periodista Said Amidan, que forma part del Programa Valencià de Protecció Integral i d’Acolliment a Defensores i Defensores de Drets Humans (València Defensa), Ahmed Ettanji. cofundador i president d’Équipe Média, i Naziha El Khalidi, també periodista d’Équipe Média i part del Programa d’Acolliment a Persones Defensores dels Drets Humans a Aragó.

El documental d’Équipe Média i RåFILM

"Tres càmeres furtades” (“3 Caméras Volées", 2017). El Marroc no deixa que periodistes estrangers entren en el territori ocupat i les úniques imatges que aconsegueixen eixir són les que Équipe Média capten en secret, amagats en terrats prenent grans riscos. Graven demostracions pacífiques que són violentament reprimides per la policia i les forces armades. També graven testimoniatges de la violència que els sahrauís enfronten en la seua vida quotidiana. Este documental és una història sobre trencar la censura absoluta amb imatges úniques d'una àrea on les autoritats Marroquines aconsegueixen implementar un bloqueig mediàtic quasi total.

El Pla Municipal de Cooperació Internacional al Desenvolupament 2019-2023 a debat

Maite Ibáñez ha destacat que el divendres 19 “es presentaran a debat les conclusions i recomanacions preliminars de l’Avaluació Intermèdia del Pla Municipal de Cooperació Internacional al Desenvolupament 2019-2023, i es celebrarà un taller participatiu sobre el balanç i perspectives de la comunicació i la sensibilització a la ciutadania, per a enfocar quin tipus de comunicació volem aconseguir”.

Aprenentatge col·lectiu

Per a enriquir aqueixos debats proposen que participen en un mateix taller diverses persones de la mateixa organització i de diferents àrees, per a intentar transversalitzar així les reflexions i trencar els blocs tradicionals de cooperació, acció humanitària, educació per al desenvolupament i la ciutadania global, i comunicació.

Per tal de poder fer una trobada segura, gestionar els espais i garantir les mesures front a la COVID-19, les persones interessades a participar en l’Àgora ONGD 2021 hauran de realitzar una inscripció prèvia en el següent enllaç: https://forms.gle/xTJ1k215WiEs85eX8Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube