Tuesday, May 24, 2022

Sandra Gómez: “Defensem el centre de majors que reivindiquen els veïns i veïnes de Benimàmet”

La vicealcaldessa subratlla que és una petició històrica dels residents i ajudaria a pal·liar el dèficit de centres de dia que hi ha a València

La vicealcaldessa de València i secretària general dels socialistes a la ciutat de València, Sandra Gómez, ha defensat la proposta dels veïns i veïnes de Benimàmet d'instal·lar en el centre del poble un centre de dia per a persones majors al costat del futur centre de salut que ja s'ha assignat a la Conselleria de Sanitat en una altra part de la mateixa parcel·la. La vicealcaldessa ha realitzat aquestes declaracions a preguntes dels mitjans de comunicació sobre la intenció de la Conselleria de Polítiques Inclusives d'instal·lar en aqueix solar un centre de menors en lloc de la històrica reivindicació veïnal del centre de dia per a majors.

“Porte set anys com a regidor en aquest Ajuntament. Durant aquests set anys he rebut en nombroses ocasions a l'Associació de Veïns i Veïnes de Benimàmet i sempre han reclamat ací tres coses: un centre de salut, un centre de dia per a persones majors i un espai sociocultural. I això és el que han demanat perquè està en el centre del poble i suposa oferir un servei de proximitat”, ha manifestat Gómez. “El centre de salut ja té una part de la parcel·la assignada a la Conselleria de Sanitat i ara el que està en debat és la resta de la parcel·la. Comprenc i compartisc la sorpresa perquè és una zona on els veïns i veïnes porten molt temps demanant un servei de proximitat com pot ser un centre de dia per a persones majors. És com si la Conselleria de Sanitat en lloc de fer el reivindicat centre de salut fera un de serveis generals o administratius que no donara servei al poble de Benimàmet”, ha continuat.

Sandra Gómez ha destacat que comparteix la posició dels veïns i veïnes del poble de Benimàmet, ja que sempre han reivindicat que aqueix solar servira per a donar un servei sociosanitari als residents. “Des d'aqueix punt de vista, nosaltres defensem la posició que veníem defensant que ací es donara un servei de proximitat. I, per tant, entenc el malestar de l'associació de veïns i veïnes de Benimàmet, que ha fet un comunicat recentment perquè porten moltíssim temps treballant sobre aqueix solar, reivindicant-lo. Tinc carpetes de reunions que he tingut amb ells, no és un tema de hui, per molt que es puga després intentar dir que és una posició en contra d'alguna cosa. No és cert. És una posició a favor de centres municipals perquè així ho porten treballant des de fa set anys. Reitere, soc regidor des de fa set anys i sé perfectament que porten reivindicant tindre aqueix espai com un servei de proximitat que done atenció a tots els veïns i veïnes de Benimàmet”, ha subratllat.

La vicealcaldessa, igualment, ha reiterat que la construcció d'aquest centre de menors és una “competència de la Generalitat, en concret de la Conselleria de Polítiques Inclusives” i ha incidit en què el que fa falta a la ciutat són centres de dia com els que demanen els veïns i veïnes de Benimàmet. “Ho he dit públicament i ho reitere ara: en aquesta ciutat si hi ha un dèficit important és de centres de dia per a persones majors, que no s'ha obert cap nou en aquests set anys. És una dels deutes pendents i és una de les reivindicacions que nosaltres defensarem”, ha finalitzat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube