TURISME
Friday, January 19, 2018

Les falles i la seda, protagonistes de València en FITUR 2018

València signa un conveni de col·laboració amb Renfe, per a incrementar el nombre de visitants en esdeveniments culturals

Les Falles i la seda han tingut especial protagonisme en la segona jornada de la 38 edició de la Fira Internacional del Turisme (FITUR), que se celebra a Madrid fins a diumenge 21 de gener. Així ho ha indicat la regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, després d'assenyalar “que la unió de la seda i les Falles permet transmetre la tradició i l'avantguarda valenciana, el caràcter, la creativitat, i la innovació de la nostra ciutat”.

“Són elements que fan de València una ciutat única i singular”, ha manifestat la regidora, que també ha destacat “el treball realitzat perquè qualsevol visitant puga conèixer i descobrir la nostra cultura en qualsevol moment d'any”. “Per açò, resulta imprescindible que la nostra festa i la nostra tradició sedera tinguen visibilitat en una fira tan important per al sector turístic com és Fitur, en este cas a partir de la indumentària valenciana”, ha afegit Gómez.

A este efecte, onze Falleres Majors de València han desfilat hui, per primera vegada a Madrid, on han mostrat el disseny i la innovació que els indumentaristes valencians apliquen a la seda. En Fitur també s'ha habilitat una maqueta de la falla municipal 2018 dels artistes Latorre i Sanz amb disseny de Okuda, una maqueta de la Falla municipal infantil 2018 de l'artista Miguel Hache amb la col·laboració de Reyes Pe, i una exposició d'Indumentària del segle XVIII realitzada per la indumentarista Empar Fabra.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recordat que “des de fa tres anys la màxima ambaixadora de les Falles està present a FITUR. Hem vingut a acompanyar-la, a ella i a la seua cort, a un estand de València on les Falles tenen un gran protagonisme i que vol ser una finestra al món i a tots els professionals del turisme perquè coneguen una festa que és, sobretot, cultura, con confirma la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat. En este estand parlem de seda, parlem d'indumentària i parlem també de l'art faller” ha assegurat Fuset. “Les festes de València i molt especialment les Falles són un motor de primer ordre per posicionar la marca València en el turisme cultural i de qualitat. Estem treballant coordinadament perquè València estiga al mapa per una festa que ja és Patrimoni de la Humanitat".CONVENIS DE COL·LABORACIÓ AMB RENFE I SEVILLA

Durant la jornada de hui també s'han tancat diversos acords de col·laboració que posen de manifest la consolidació de València com a destinació turística de principal interès.

Un dels més destacats ha sigut la signatura d'un conveni anual amb Renfe que reflecteix la importància que València atorga a les connexions ferroviaris com a mitjà per a promoure el turisme, principalment el cultural i el MICE (Meetings, Incentius, Convencions, Esdeveniments i Congressos). L'acte s'ha fet en presència del director general de Renfe Viatgers, Ramón Azuara Sánchez, i la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, acompanyats per la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, i la seua Cort d'Honor.

D'altra banda, s'ha renovat l’acord de col·laboració amb Sevilla amb l'objectiu d'establir noves línies d'actuació que ajuden a potenciar el posicionament de totes dos destinacions a través d'accions de promoció creuades, assistit pel primer tinent d'alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, i la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, acompanyats també per la Fallera Major i la seua Cort d'Honor.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube