TURISME
Tuesday, December 26, 2017

L’Ajuntament reclama una regulació per als apartaments turístics

Per a controlar la competència deslleial a la resta d'allotjaments turístics i els processos d'especulació immobiliària


“El fet que qualsevol apartament que s'oferisca a través d'una plataforma haja d'estar registrat en l'Agència Valenciana és una magnífica notícia perquè permet controlar des de la Generalitat i, per tant, des dels ajuntaments, que som les principals afectats per este fenomen, tota l'oferta d'allotjament”, segons han dit la regidora delegada de Turisme, Sandra Gómez.

Gómez ha realitzat estes declaracions hui a la porta de l'Hemicicle Municipal davant les preguntes dels periodistes sobre la possibilitat que s'elabore una normativa estatal sobre este assumpte. “Els servicis judicials ens ajuden molt a les administracions a controlar un sector, que és necessari que estiga regulat i controlat. Eixa ordenació ens permetrà avançar en una ordenació de l'oferta dels allotjaments turístics en el seu conjunt i garantirà un clima de convivència en les nostres ciutats”.

Sandra Gómez ha recordat que fa un any l'Ajuntament de València ja va plantejar que la regulació dels apartaments turístics era competència del Govern central, “que no estava fent els deures mentre que les administracions autonòmiques i locals estàvem sense competències, intentant regular este fenomen”

“El Govern central arriba tard però que es pose ja a regular perquè no passem una altra temporada alta, estival, sense tindre unes pautes marcades”, ha resolt la regidora que també ha instat el president del govern Mariano Rajoy perquè comence a treballar.

“Enfront de la desídia i la inoperància d'altres administracions, des de l'Ajuntament ja estem treballant i estem intentant arribar a acords amb estes plataformes per a poder controlar este fenomen i limitar i restringir l'oferta il·legal que existeix en esta ciutat”. Per açò, ha conclòs Sandra Gómez, “esperem tindre un marc regulatori prompte perquè puguem garantir la convivència en la ciutat de València, controlar la competència deslleial a la resta d'allotjaments turístics i controlar els processos d'especulació immobiliària de determinats barris per a evitar l'expulsió dels residents i sobretot per a evitar que determinats barris residencials es convertisquen en barris d'allotjaments turístics”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube