Monday, June 13, 2022

L'Ajuntament presenta l'oferta d'activitats per a persones majors durant el pròxim curs

Pilar Bernabé: “Els centres per a majors ofereixen una àmplia gamma d'opcions que entretenen, exerciten i fomenten les relacions socials”

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria d'Envelliment Actiu que dirigeix Pilar Bernabé, ha presentat el programa d'activitats per a persones majors actives i saludables per al curs 2022/2023 que ofereix tot tipus d'activitats, des de visites culturals, tallers i cursos, activitats físiques, socioculturals, fins i tot serveis comunitaris a preus assequibles.
Els Centres Municipals d'Activitats reprenen amb normalitat d'aquesta manera en 2022 els tallers i cursos dirigits a aquest col·lectiu que es van interrompre arran de la pandèmia provocada pel Covid 19. “Hem recuperat la normalitat en els centres d'activitats per a majors després de les restriccions que es van implantar durant la crisi sanitària i ara podem tornar a oferir als nostres majors una una àmplia gamma d'opcions que entretenen, exerciten i fomenten les relacions socials”, ha explicat Pilar Bernabé.
Les persones jubilades i majors de 60 anys que tinguen interés a participar en qualsevol de les activitats que s'ofereixen disposen fins al 15 de juny per a inscriure's. Podran fer-ho en qualsevol dels Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors entre les 09.00 i les 13.00 al matí, i entre les 16.00 i les 18.30 a la vesprada. També és possible apuntar-se en l'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones Majors (OMAM) en l'edifici de l'Antiga Tabacaire situat al carrer Amadeu de Savoia, 11, en horari de 08.30 a 13. 30h. Per a qualsevol dubte o més Informació i orientació a les persones majors de la ciutat de València es pot contactar al telèfon 900 52 57 98 en horari de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores o l'adreça de correu electrònic omam@valencia.es.
L'oferta s'ha dissenyat per a intentar satisfer tot tipus d'interessos i inquietuds. Els més artistes i enginyosos poden sol·licitar cursos de pintura a l'oli o pintura sobre tela, punt de ganxo, porcellana russa, esmalt o nines de llana. Els més tècnics i innovadors disposen de cursos d'informàtica, de fotografia digital o d'idiomes com l'anglés. També s'ofereixen tallers de teatre i cor. Com a novetat també s'ofereixen tallers de jardineria i art floral. Les activitats s'impartiran durant els mesos d'octubre, novembre i desembre. Els tallers i cursos s'han dissenyat per a poder atendre un total de 2.500 persones.
També s'ofereixen activitats físiques. “La gimnàstica és la disciplina que més demanda té entre els nostres majors per a un correcte manteniment”, ha assenyalat Bernabé, però també es pot optar per les classes de ioga, taitxí o els balls de saló. En el segment d'activitats físiques l'oferta ha sigut dissenyada per a atendre més de 5.000 veïns.
A més es realitzaran visites culturals que han sigut molt demandes i on podran participar 4.000 persones. Hi ha quatre itineraris disponibles per a aquest últim trimestre de 2022. El primer és una visita a Xàtiva, on es recorrerà la població i els seus monuments més emblemàtics. La segona és un recorregut per València per a conéixer els ponts més representatius sobre el llit del Túria, visitar el museu de Blasco Ibáñez, el Palau de la Música i la Ciutat de les Arts i les Ciències. Un tercer itinerari també a València inclou visites als museus de l'Artista Faller, de la Setmana Santa Marinera, de l'Arròs o la Casa de les Roques. El quart és una excursió a Borriana.
La responsable d'Envelliment Actiu ha recordat, a més, que “tots els centres de majors ofereixen serveis comunitaris des de podologia a perruqueria o menjador a preus molt raonables”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube