TURISME-OCUPACIÓ
Wednesday, July 11, 2018

L’Ajuntament impulsa un segell de qualitat en l’ocupació en el sector turístic

«El creixement de la rendibilitat turística a València és molt superior al de la mitjana nacional», assegura Sandra Gómez.

La rendibilitat econòmica del sector turístic en la ciutat de València ha experimentat en els primers mesos de 2018 un creixement molt superior al de la mitjana espanyola, segons ha informat hui en roda de premsa la regidora i alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, qui ha facilitat dades relatives al preu mitjà de l'habitació hotelera o nivell d'ocupació, i ha destacat l'increment de l'ocupació en el sector, amb la creació de quasi 1.500 nous lloc de treball entre gener i maig, la qual cosa suposa un 13% més de persones ocupades respecte a l'any passat en estes dates. També ha anunciat la creació d'un segell de qualitat en l'ocupació en el sector del turisme.

«M'agradaria traslladar que des de l'Ajuntament de València estem treballant per a fer un model turístic que siga sostenible, la qual cosa significa que genere no solament rendibilitat econòmica sinó també rendibilitat social i siga també sostenible socialment», ha assenyalat la regidora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, en una compareixença informativa on ha oferit dades sobre l'increment de la rendibilitat turística en la ciutat, molt per sobre de la mitjana espanyola, i ha anunciat la proposta per a crear un segell de qualitat de l'ocupació en el sector turístic, en funció de factors com l'estabilitat, retribucions, diàleg social, entorn segur, durada dels contractes, formació i d’altres.

«Volem posar en valor tot el treball que fa el sector turístic per a generar riquesa i ocupació en la nostra ciutat. Crec que des de l'administració local, amb l'esforç que estem fent de la mà de tot el sector, estem aconseguint l'objectiu de tenir un model més rendible que genere més riquesa i més benestar. A més, per a demostrar que el nostre model aposta per eixa sostenibilitat social, treballarem amb tot el sector creant el segell de qualitat en l'ocupació», ha afegit Sandra Gómez en esta roda de premsa on ha reiterat el seu rebuig de la turismofòbia, i ha reivindicat València com una ciutat oberta, plural, hospitalària i respectuosa amb les persones que vénen a visitar-nos, «en la qual s'està consolidant un model de turisme sostenible i econòmicament rendible».

S'ha referit Sandra Gómez al consens social que va caracteritzar l'aprovació ara fa un any del Pla d'Impuls al Turisme, «en el qual ens marcarem com a objectiu prioritari que fóra un model turístic rendible, en el qual els que vingueren generaren major impacte econòmic directe i indirecte en la ciutat de València, i vull posar en valor que eixe objectiu s'està complint». Ha facilitat dades segons les quals durant el període comprès entre els mesos de gener i maig de 2018 el nombre de viatgers arribats a la ciutat va augmentar un 3’1% respecte al mateix període de l'any anterior, però la rendibilitat va experimentar un creixement percentual del preu mitjà d'habitació d'hotel d'un 6’4%, situant-se ja en 78’1 euros. L'ocupació hotelera durant el passat mes de maig va ser del 80’7%.

Sandra Gómez ha comparat estes xifres amb les de la mitjana espanyola, sensiblement inferiors. «Si a València el creixement del Revpar de gener a abril va ser del 19’5%, en la mitjana nacional ha crescut només un 3’7, la qual cosa suposa que el creixement de la rendibilitat turística a València és molt superior al de la mitjana nacional». Per la seua banda, «el creixement d'ocupació hotelera que hem experimentat se situa en un 12’5% en la ciutat de València, mentre que en la mitjana nacional eixa dada cau a un 1’6%, i quan parlem del preu mitjà per habitació, que és un dels altres dels grans indicadors de rendibilitat, mentre que a València ha crescut un 6’2%, a nivell nacional solament ha augmentat un 2%. Són unes dades bones a nivell estatal i molt bons a nivell local».

L'OCUPACIÓ TURÍSTICA CREIX UN 13%

En l'apartat d'ocupació, segons les dades facilitades per Sandra Gómez, obtingudes del INE igual que les anteriors, València és la quarta ciutat d'Espanya on més ocupació genera l'activitat turística, amb un increment del 13% en 2018 respecte al passat any, i quasi 1.500 nous llocs de treball generats de gener a maig. «És una xifra molt positiva. El nombre d'ocupacions directes que genera el sector turístic en la ciutat de València ascendeix a 12.565 llocs de treballs, dels quals 1.445 han sigut creats de gener a maig de 2018».

Gómez ha insistit en l'objectiu que «la riquesa que genera el turisme repercutisca en tota la ciutat en forma de rendibilitat econòmica i social, i per açò ha d'haver-hi un compromís molt clar amb el sector turístic perquè l'ocupació que es cree siga de qualitat». En eixe sentit, ha anunciat que des de l'Ajuntament s’impulsarà un segell de qualitat en l'ocupació del sector turístic que s'atorgue tenint en compte una sèrie d'indicadors com els plans d'igualtat, diàleg social, retribucions, condicions laborals, entorn segur, temps de treball i uns altres, que anime a totes les empreses a millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube