TURISME
Wednesday, May 2, 2018

L’Ajuntament garantirà la convivència del turisme amb l’activitat comercial del Mercat Central

Les associacions de Venedors del Mercat i de Guies Turístics han signat hui l'acord

Els grups turístics que s'acosten al Mercat Central hauran d'anar acompanyats per guies oficials de la Comunitat Valenciana, i estos donaran les seues explicacions fora del recinte comercial. Així consta al nou protocol de bones pràctiques impulsat per l'Ajuntament de València "per a garantir la convivència del turisme amb l'activitat comercial d'este espai catalogat com a Bé d'Interés Cultural (BIC).

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, el president de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé, el president de l'Associació de Venedors del Mercat Central, Francisco Dasí, i la presidenta de l'Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana, Teresa Blasco, han signat hui este protocol "que pretén equilibrar i conciliar els interessos de turistes, comerciants i clientela d'este mercat enclavat en un edifici modernista que és un dels reclams turístic del centre històric".

Segons ha explicat la regidora Sandra Gómez, "amb esta iniciativa l'Ajuntament pretén contribuir a conservar l'ús tradicional d'este mercat al mateix temps que vol garantir que els turistes s'emporten, a través dels guies reconeguts per l'Agencia Valenciana de Turisme, una bona experiència".

Francisco Dasí i Teresa Blasco han celebrat la iniciativa municipal, a la qual han donat suport "per tractar-se d'una regulació necessària perquè els i les turistes, que sempre són benvingudes, no interferisquen en l'activitat diària del Mercat Central, i perquè, a més, dóna visibilitat als guies oficials".

Entre les normes plasmades al document signat destaquen, per exemple, que els turistes hauran de ser respectuosos amb l'activitat comercial del mercat i no hauran de tocar el gènere. A més, el protocol contempla la creació d'una comissió de seguiment "per a l'actualització i ampliació de les bones pràctiques".
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube