Thursday, June 30, 2022

L'Ajuntament de València contractarà 226 valencians i valencianes amb els programes d'ocupació Empuju i Explus

De la totalitat de contractes, 161 s'emmarquen dins del programa Explus -dirigit a persones desocupades de més de 30 anys- i 65 dins del programa Empuju -dirigit a joves per davall de 30 anys-.

L'Ajuntament de València contractarà en els pròxims mesos a aproximadament 226 persones desocupades de la ciutat en el marc dels programes d'ocupació Empuju i Explus, dirigits a persones joves i a majors de 30 anys respectivament. Es tracta de programes cofinançats per Generalitat Valenciana, a través de Labora, i l'Ajuntament de València, amb el suport de la Unió Europea a través del Fons Social Europeu.

Borja Sanjuan, regidor d'Hisenda, en referència a aquests plans d'ocupació, ha ressaltat que “es tracta de programes d'ús de gran importància, tant per a la ciutat de València com per a les persones seleccionades, que gaudiran d'una experiència laboral a l'Ajuntament, la casa de tots els valencians i valencianes”.

De la totalitat de contractes, 161 s'emmarquen dins del programa Explus -dirigit a persones desocupades de més de 30 anys- i 65 dins del programa Empuju -dirigit a joves per davall de 30 anys-. Les i els beneficiaris d'aquests programes tindran un contracte de dotze mesos a jornada completa.

L'oferta del consistori abasta múltiples oficis i titulacions amb la finalitat de poder donar l'oportunitat a un major nombre de persones desocupades de gaudir d'una experiència que els permeta obrir-se camí en el mercat laboral.

D'aquesta manera, gràcies al programa Empuju, l'Ajuntament de València té previst incorporar a joves de perfils tan diversos com advocats/as, arquitectes/as, tècnics/as audiovisuals, o animadors/as socioculturals.

Segons Borja Sanjuan l'aposta que realitza l'Ajuntament de València per aquesta política de contractes es realitza des del convenciment que “un treball digne, decent i de responsabilitat social és fonamental per a projectar als joves cap al seu futur”. “Els qui treballem des de les Administracions hem d'assumir conjuntament el compromís de facilitar l'entrada de les i els joves en el mercat laboral”, ha subratllat.


A més, gràcies al programa Explus s'incorporaran a treballar en dependències municipals persones desocupades de perfils com a entrenadors/as i monitors esportius, farmacèutics/as, enginyers/as informàtics i de telecomunicacions o capatassos forestals.

“És una oportunitat per a les i els beneficiaris d'aquests programes, però també és una oportunitat per a aquest consistori el poder comptar amb tot el capital professional que aportaran a través del seu treball i que redundarà en el servei a tota la ciutadania, a les quals ens devem”, ha remarcat Sanjuan sobre aquests programes.


València, ciutat líder en la creació d'ocupació

Segons les últimes dades facilitades per Labora, aquest mes de maig s'ha registrat un descens de l'atur de 13.622 persones respecte al mateix mes de 2021, i acumula ja nou mesos de baixades consecutives.

A més, al maig s'ha experimentat la millor dada de contractacions indefinides de la seua història, en créixer en més d'un 1.116% el nombre de contractes d'aquest tipus des de maig de 2020. Amb això, el mes de maig es van registrar 38.289 contractes, sent de tipus indefinit 15.783, això és, el 41,2% dels contractes signats al maig són indefinits

D'altra banda, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, la ciutat compta amb 57.539 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes de maig dels últims 13 anys. La proporció de persones autònomes de València quant al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%, superant a ciutats com Madrid, Sevilla o Barcelona.

“El dinamisme del mercat de treball que s'ha donat en 2021 i el que portem de 2022 és més que notable i aquestes xifres són mostra de la bona evolució en situar-nos fins i tot en millors xifres d'ús de les registrades prèviament a la pandèmia. Aquestes dades, juntament amb els d'atur i contractes registrats d'aquest mes de maig, demostren que la recuperació econòmica s'està produint a València”, ha puntualitzat Sanjuan.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube