Tuesday, May 31, 2022

La Policia Local prova un canó sònic aplicat a la protecció de persones en esdeveniments multitudinaris

Aarón Cano: "Es tracta d'una tecnologia innovadora en matèria de protecció de multituds, control de masses i protecció d'espais públics, capaç d'enviar de manera precisa senyals acústics no lesius"

La Policia Local de València ha provat un canó sònic en la Central de l'Avinguda del Cid. Es tracta d'una tecnologia innovadora en matèria de protecció de multituds, control de masses i protecció d'espais públics, capaç d'enviar de manera precisa senyals acústics no lesius de gran potència, que puguen informar o dissuadir a una o diverses persones de manera selectiva, sense afectar la resta d'assistents.

“Per a nosaltres la innovació és fonamental, busquem sempre les tecnologies del futur i el departament de projectes europeus és l'encarregat de l'I+D. Fa poc presentem el dron que mesura la temperatura individualitzada de les persones, ara presentem este canó, que té unes possibilitats interessants en matèria de seguretat i d'emergències”, ha afirmat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano
La prova s'emmarca dins del projecte europeu S4ALLCITIES, en el qual participa la Policia Local de València, que tracta d'investigar la utilització i aplicació de noves tecnologies i com integrarles per a protegir les persones en els espais i esdeveniments públics. En este cas es provarà un potent canó sònic que té dues funcionalitats principals; millorar les comunicacions i les instruccions que llancen els servicis d'emergència a les persones que es troben en les aglomeracions, i fer-ho a més de manera selectiva i precisa, a un grup concret de persones; i desescalar conflictes o pertorbacions de l'ordre públic, sense molestar a la resta de participants que no estan ocasionant cap problema.
Esta eina és capaç d'enviar, des d'una distància de fins a 200 metres, un senyal acústic capaç de neutralitzar a una sola persona o a un grup concret que estan ocasionant problemes. D'esta manera, es pot intervindre de manera efectiva i no lesiva en baralles o altres episodis d'alteració greu de l'ordre públic, sense afectar la resta d'assistents.
Durant la prova de hui s'han recreat situacions reals, per a posar a prova esta tecnologia i comprovar si és viable i resulta operativa des del punt de vista tàctic, i sobretot comprovar que la seua utilització resulta innòcua per a tots els participants en la prova.
En la demostració han participat altres cossos policials i d'emergència com CNP, Guàrdia Civil, Policia Militar i diverses policies locals, que també poden ser usuaris finals de la tecnologia, que participaran amb la seua experiència en el procés d'avaluació. Cano ha explicat que “s'investigarà i comprovarà la seua utilitat, i en funció dels resultats es decidirà sobre la seua adquisició per part de la Policia Local”.
El projecte S4ALLCITIES té com a objectiu millorar la seguretat de les ciutats intel·ligents o Smart City, i integrar totes les eines amb les quals compten les ciutats per a millorar el trànsit d'informació, la ciberseguretat i la protecció de la ciutadania.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube