Tuesday, September 7, 2021

La Policia Local fa un balanç positiu del dispositiu especial de seguretat durant els actes fallers

Cano: “La gent ha entés que havia de tornar prompte a les seues cases i ho ha complit. Això ha generat que a la 01.00 o 01.30 hores València era en plenes falles una ciutat tranquil•la”

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha comparegut hui en roda de premsa per a fer balanç del dispositiu especial de seguretat durant els actes fallers. “Segons el meu punt de vista, ha eixit molt bé, crec que hem demostrat a tota la ciutadania valenciana, i de la resta d'Espanya que som capaces de dur a terme este tipus d'esdeveniments”. Un resultat que, segons Cano, es podrà comprovar de manera definitiva “a la fi de setembre quan tinguem les dades de contagi i vegem que la corba de contagis seguix amb este procés de descens que en este moment es troba”.
El regidor ha destacat la importància d'estos actes, ja que les Falles són “el valor cultural més important de la ciutat -juntament amb la Llotja- ja que són Patrimoni Immaterial d'Humanitat”. Segons Cano “el compliment de les normes ha sigut generalitzat”, i ha felicitat de manera especial a les comissions falleres que han sigut “uns aliats responsables, que han contribuït al compliment de la normativa covid-19 i per tant a l'èxit de les festes”. Cano ha destacat que “únicament s'han posat 7 denúncies a comissions falleres, per infraccions de tipus administratiu”.
Quant als números que deixen les festes, destaca que des de dimecres passat la Policia Local ha realitzat 658 servicis humanitaris, ha posat 251 denúncies per infraccions relacionades amb l'ús de petards, i ha realitzat 7 denúncies a locals de venda de material pirotècnic, en les 59 inspeccions que ha dut a terme.
Respecte al botellot, el responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana ha afirmat que “és evident que hem tingut, però les falles no han sigut generadores de botellots, no hi ha hagut un repunt a la ciutat. A més no han generat cap problema d'ordre públic ni de seguretat ciutadana, hem abordat estes xicotetes concentracions i s'han dissolt ràpidament”. Durant la setmana s'han posat 60 denúncies per infraccions relacionades amb este assumpte.
Pel que fa al toc de queda segons Cano “la gent ha entés que havia de tornar prompte a les seues cases i l'ha complit. Això ha generat que a la 01.00 o 01.30 hores València era una ciutat tranquil•la en plenes falles, excepte casos aïllats”.
Aarón Cano també ha analitzat els actes realitzats per l'Ajuntament, com les mascletaes, els castells, l'Ofrena i la Nit de la Cremà, que ha tingut “un resultat molt positiu. A vegades ens han deixat imatges tristes com en el cas de l'Ofrena, però que demostren la serietat en el compliment de les mesures”. Els castells i les mascletaes realitzades en els diferents barris “han sigut una experiència molt positiva i una manera de democratitzar la festa”. Quant a la Cremà, “tot va funcionar molt bé, s'han cremat 370 monuments, i en 91 d'ells va haver-hi presència dels bombers, que han fet un gran traball digne d'elogi, perquè s'ha fet més ràpid que en anys anteriors, ja que a la 01.00 hores ja s'havien cremat totes les falles excepte quatre”, ha afirmat el regidor.
D’altra banda, durant l'última setmana són les 27 denúncies que ha posat la Policia Local per delictes contra la propietat, les 157 posades per conflictes de convivència o les 148 per infraccions relacionades amb l'ordenança municipal de soroll.
Com a conclusió responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana ha felicitat “a tota la ciutadania pel seu comportament, als cossos de seguretat i d'emergència de la ciutat pel treball realitzat, i a tots en general perquè hem sigut capaços de dur a terme estes festes amb total seguretat i respecte a la pandèmia”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube