Tuesday, June 28, 2022

JALEO irromp este juliol a València com a motor dinamitzador de la lectura infantil i juvenil

Les Jornades d'Animació a la Lectura, Escriptura i Observació es desenvoluparan a la Biblioteca Valenciana del 12 al 15 de juliol

Les VIII Jornades d’Animació a la Lectura, l’Escriptura i l’Observació (JALEO), organitzades pel El Sitio de las Palabras i la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i amb el patrocini de la Regidoria d'Educació, reuniran a València del 12 al 15 de juliol una vintena d’especialistes en l’univers infantil i juvenil per reflexionar sobre els reptes de la lectura al món educatiu, social i familiar. La regidora d'Educació i Acció Cultural, Maite Ibáñez, afirma que "estem encantats de recolzar i col·laborar en estes importants jornades, que s'han consolidat com una cita ineludible per a les persones professionals de la mediació lectora que volen continuar formant-se, generar vincles i reflexionar sobre els llibres i la lectura".
Per a la regidora, “després de huit edicions, JALEO s'ha convertit en un espai de pensament i reflexió referent en l'àmbit de la lectura, la cultura i l'art en la infància i la joventut".
Per la seua banda, la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, assenyala que les persones professionals han d'estar en continu procés de formació perquè “es comparteixen tendències i experiències que cada persona ajustarà després al seu entorn i àmbit de treball. Un punt de trobada, de persones i idees, consolidat i de referència, que un any més rep el suport de la Generalitat".
Més de 200 persones procedents d’Espanya, Europa i Amèrica Llatina s’han preinscrit en estes jornades que es celebren amb la col·laboració de la Biblioteca Valenciana, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, CEFIRE de Plurilingüisme i la llibreria LEOLO.

Lectura compromesa
En quin moment es troba la literatura infantil i juvenil actual? Com cultivar una biblioteca a l'escola rural? Quins recursos i estratègies són necessàries per a llegir i compartir la lectura? Quins materials podem emprar per acostar la filosofia als joves d'una manera didàctica? Estes són algunes de les qüestions que abordaran les jornades a través de les diferents conferències i tallers programats, unes temàtiques en les quals aprofundiran personalitats com la dramaturga Itziar Pascual o la companyia Ultramarinos de Lucas, totes dos reconegudes amb el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i Joventut, o els escriptors Eliacer Cansino i Antonio García Teijeiro, guardonats amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil. La il·lustradora Ana G. Lartitegui, Premi Euskadi Il·lustració; l'escriptor Daniel Gamper, Premi Anagrama d'Assaig; o l'escriptora i coordinadora del Pla de Lectura de la Ciutat de Buenos Aires, Carola Martínez Arroyo, entre molts d’altres, compartiran els seus coneixements, inquietuds i experiències d'una manera acadèmica i lúdica.
A més dels tallers d'il·lustració, poesia, escriptura i literatura juvenil, JALEO presenta la seua Jam Poètica Infantil, un recital col·laboratiu de poesia per a xiquets, en què es convida als menuts de la casa a pujar a l'escenari a recitar el seu poema preferit, ja siga propi, de qualsevol poeta i en qualsevol llengua.





Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube