Thursday, June 2, 2022

Exposicions, xarrades, concerts i activitats familiars omplin les biblioteques municipals en juny

Maite Ibáñez ha animat a “gaudir d'estes propostes” que volen “promoure la lectura i el coneixement, crear hàbit lector, fomentar la cultura i fer barri”

La programació cultural de la xarxa de biblioteques municipals per al mes de juny inclou clubs de lectura, exposicions, tallers, xarrades, presentacions de llibres i concerts, entre d’altres activitats. La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha animat a “gaudir d'estes propostes” que volen “promoure la lectura i el coneixement, crear hàbit lector, fomentar la cultura i fer barri”. Dilluns que ve, dia 6, a les sis de la vesprada, l'especialista Isabel Guardiola oferirà una conferència sobre la història de l'Hemeroteca Municipal i la Biblioteca Històrica amb motiu del seu 120 aniversari i en el marc de la Setmana Cultural de Tres Forques.
Demà divendres s'inaugura a la biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Real Clara Santiró i Font, l'exposició fotogràfica “Visions” a càrrec de l'associació cultural Barri de Sant Marcel.lí. Dilluns 6 de juny començarà l'exposició “Fauna i medi ambient sostenible” a càrrec de Mabye Thioune, a la biblioteca de Benimaclet Carola Reig, i la mostra “Males herbes”, de Does Frances McAndrew, a la biblioteca de Marxalenes Joanot Martorell.
D'altra banda, del 10 al 24 de juny es pot gaudir de l'exposició “Enfront de l'espill” a càrrec d'Art 21, a la biblioteca de Beniferri Joan de Timoneda. A més, fins al 23 de juny s'exhibeix a la biblioteca de Natzaret l'exposició “La València desapareguda” realitzada per l'associació de veïns del barri. La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha posat en valor les biblioteques com a “centres culturals dinamitzadors dels barris, obertes a les propostes dels veïns, a les associacions culturals o als artistes”.
A més, a partir del dia 13, la biblioteca de Arrancapins Eduard Escalante acull l'exposició “Diluvi” a càrrec d’Edu Sosa, i la biblioteca de Benicalap Carmelina Sánchez Cutillas, una exposició a càrrec de l’AAVV Entrecaminos. A partir del dia 15, també s’hi podrà visitar l'exposició “Tercer concurs de fotografia social” de l'Associació Cultures Unides a la biblioteca de la Petxina. Del 23 al 30 de juny l'exposició “Imagina” a càrrec de l'associació Temps Lliure 3a Edat Sant Marcel·lí, a la biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Real Clara Santiró i Font. En paraules de la regidora, les sales expositives d'estos espais culturals “ofereixen este mes una variada programació d'exposicions per a tots els gustos”.
D'altra banda, l'alumnat del Conservatori Professional de Música de València oferirà un concert a la biblioteca de la Petxina el 16 de juny a les 18.30 h. i el de l'Escola de Música Cordes Espai Educatiu ho farà el dia 22. Per la seua banda, l'Escola de Música Vicente Gimeno ho farà a la biblioteca de Castellar-l´Oliveral el 21 de juny de vesprada.
D'altra banda, pel que respecta a presentacions de llibres, la pròxima serà este divendres a les 10.45 h. a la biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Real, en la qual l'autora María Teresa Soriano presentarà les seues dos obres: “Lliure fins al final” i “Deixa't portar pel cor”.
Pel que fa als tallers infantils, a partir d'este divendres s'ofereixen en biblioteques com la d'Aiora, la d'Amistat o Torrefiel, entre d’altres. També es poden trobar tallers per a públic adult a la biblioteca de Beniferri a càrrec de BED (Biblioteques Expandides Deslocalitzades).
A la biblioteca es realitzen també tot tipus d'activitats, com a jocs de taula i escacs, concursos o clubs de lectura infantils. “Els més xicotets gaudeixen, passen una estona divertida i fan amics durant una trobada lúdica i didàctica unida per la literatura. Juguen i aprenen que és, sens dubte, la millor de les maneres d'adquirir l'hàbit de la lectura”, ha subratllat la regidora.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube