Monday, June 1, 2020

ELS TEATRES MUNICIPALS DE VALÈNCIA PREPAREN LA SEUA REOBERTURA

Maite Ibáñez: "És fonamental generar la confiança en l'espectador perquè torne a gaudir de les arts escèniques"

Acció Cultural treballa en adaptar les sales a les condicions exigides per la nova situació. El reforç de la neteja, la priorització de la compra d'entrades en línia, butaques preassignades o el manteniment de la distància de seguretat són algunes de les mesures adoptades.

La regidoria d'Acció Cultural ha preparat el protocol que haurà d'adoptar El TEM i La MUTANT quan òbrin les seues portes, seguint les recomanacions establertes per la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de titularitat pública, del Ministeri de Cultura. Estes mesures de seguretat seran d'aplicació per al públic, el personal (direcció, sala, taquilla, personal tècnic, producció), o els intèrprets, tant per a quan es realitzen espectacles en viu (música, dansa, teatre, performance) com audiovisual.

"Estem preparant les mesures de seguretat i prevenció per reobrir estos espais amb les màximes garanties", ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha assegurat que "és fonamental generar la confiança en l'espectador perquè torne a gaudir de les arts escèniques". Properament s'informarà de les dates d'obertura i els espectacles i propostes que es duran a terme. La posada en marxa d'estes mesures es fa en col·laboració amb el Servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals i amb el d'Arquitectura i Serveis Centrals Tècnics de l'Ajuntament de València.

Sobre la venda d'entrades, es prioritzarà la venda online, tot i que la venda en taquilla es podrà fer mitjançant pagament amb targeta. Quan es done d'alta un espectacle al web d'entrades, s'hauran de desactivar les butaques que no es posen a la venda, per impedir la venda online i a la taquilla. El personal de les taquilles mantindrà la separació a través de mampares de vidre. Es col·locaran a l'entrada dels espais dispensadors de gel hidroalcoholic a disposició del públic, i es reforçarà la neteja i desinfecció de les sales abans i després de cada espectacle.

Pel que fa a l'acollida i circulació per les instal·lacions, les zones de pas estaran guiades per senyalètica que dirigirà a el públic cap a la sala, taquilles, banys, etc, garantint la no interferència entre sentits d'entrada i eixida. L'ús dels ascensors es limitarà a una persona (excepte en aquells casos de persones que necessiten assistència), prioritzant la utilització d'escales.

S'ampliarà el temps destinat a l'acomodació del públic, per garantir la distància de seguretat, per la qual cosa caldrà avançar el temps d'obertura de teatre a una hora (anteriorment era de mitja hora), evitant així les cues que es pugen fer a l'entrada. L'accés i el desallotjament de la sala es farà per vies diferents.

Finalment, la ubicació a la sala serà amb butaca preassignada i sempre guardant la distància de seguretat. Les butaques que no s'utilitzen, hauran de ser invalidades mitjançant cartelleria, i s'evitarà en la mesura possible el pas entre files. Es col·locaran plafons amb la informació del protocol, i el personal de sala s'encarregarà de vetllar perquè es complisca.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube