Monday, May 30, 2022

El València 5G Days posiciona la nostra ciutat com un referent tecnològic a nivell internacional

Pilar Bernabé: “Este congrés suposa la consolidació de València com un referent internacional en el desenvolupament de la tecnologia que contribuirà a continuar posicionant València com una ciutat líder en diferents tecnologies”

L'Oceanogràfic de València ha acollit hui la gala d'inauguració de la segona edició del València 5G Days (V5G-Day), un esdeveniment sobre l'aplicació de tecnologia 5G en la indústria valenciana, que tindrà lloc entre hui dilluns i demà dimarts 31 de maig sota el lema 5G com a motor de la digitalització. La jornada, organitzada per l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la Universitat Politècnica de València (UPV), que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana.

Durant la gala, la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha afirmat que “este congrés suposa la consolidació de València com un referent internacional en el desenvolupament de la tecnologia del mil·lisegon, que contribuirà a continuar posicionant València com una ciutat capdavantera i líder en diferents tecnologies”.
El V5G-Day servirà perquè durant estos dies experts i expertes nacionals i internacionals intercanvien coneixements i experiències sobre ciència i tecnologia tant en el món de l'empresa com el de l'administració pública. Referent a això, Bernabé ha posat en valor els projectes que està duent a terme este consistori, per a desenvolupar un nou model econòmic intel·ligent, que posicione la ciutat com un referent en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat. La regidora ha destacat el VLC Tech City, “una iniciativa públic-privada, integradora i oberta, amb projecció nacional i internacional, que busca posicionar el sector tecnològic i innovador valencià com a eix estratègic del nou projecte de ciutat”.
Durant el congrés es debatrà sobre el present i futur de la tecnologia mòbil i es parlarà de l'estat del desplegament de la xarxa 5G a Espanya, els reptes d'esta indústria al nostre país i a Europa i els avanços de les empreses espanyoles en este camp. També es tractaran, entre altres, temes tan importants com la reindustrialització de les empreses, la ciberseguretat i els reptes tecnològics que s'obrin en l'àrea d'especialització de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (TIC)
La tecnologia 5G és la cinquena generació de xarxes mòbils. Una xarxa que farà possible navegar a 10GBps, una velocitat deu vegades major a la qual es pot viatjar amb qualsevol fibra òptica de les quals estan instal·lades en l'actualitat. Es tracta de la cinquena evolució que es produeix des de l'aparició del 1G a la fi dels anys 70. Una xarxa amb la qual només podies cridar, gens d'internet. En els 90 va eixir la 2G, que permetia el roaming (usar el telèfon des de l'estranger) i manar sms. A principis del segle naix el 3G, que permet navegar per internet i enviar correus electrònics des del teu telèfon mòbil, i en el 2013 es comença a instal·lar les primeres xarxes 4G a Espanya.
La xarxa 5G suposa una vertadera revolució del món digital, i especialment de la domòtica i la utilització d'internet en tota mena de camps. Permetrà, per exemple, conduir un vehicle autònom de manera remota amb total precisió, millorar les videollamadas, o interconnectar diversos dispositius, tot això amb un temps de resposta inapreciable, d'1 mil·lisegon. A més esta nova xarxa suposarà una revolució en la informació a través de l'intercanvi de dades relacionada amb el transport, els edificis intel·ligents, el trànsit urbà, els guals, les calçades o els habitatges, que podran estar interconnectades, i tindrà una aplicació en tots els camps com l'oci i l'entreteniment, o la domòtica.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube