TURISME
Tuesday, July 10, 2018

El pròxim ple abordarà una declaració institucional en defensa d’un model turístic de consens

València ha passat en els últims anys del setè al quart lloc d'Espanya en turisme cultural

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha participat este matí en la presentació del producte «VLC València Cultura», promogut per Turisme València, amb el qual es pretén potenciar el turisme cultural en la ciutat amb el suport i la complicitat de totes les entitats, sectors i agents socials implicats. Sandra Gómez, a més, ha anunciat la presentació al pròxim Ple de juliol d'una proposta de declaració institucional «en defensa del model turístic de consens que hem estat promovent els últims anys».

“València és una ciutat amb una diversitat cultural impressionant. Tenim música, tenim art, recursos culturals com el IVAM, el MUVIM, el Sant Pius V, una de les pinacoteques més importants d'Espanya, festivals urbans cinematogràfics... Una infinitat d'oferta cultural, d'una banda lligada a la identitat valenciana, a les nostres tradicions i la nostra història, però també a la innovació i a l'avantguarda cultural, i açò ho volem posar en valor des de Turisme València», ha manifestat Sandra Gómez, qui en la seua intervenció davant els representants del sector de la cultura que han assistit a l'acte celebrat al Centre Cultural Bancaixa, ha afirmat que «la cultura ens dóna identitat com a societat, explica els nostres orígens i ha de tindre un paper protagonista a l'hora de marcar la nostra estratègia turística».

Ha afegit la regidora que des del Govern de la Nau «estem marcant una estratègia de turisme en la qual volem que València siga una destinació urbana sostenible, desestacionalitzada, on els recursos culturals es posen en valor durant tot l'any i ens permeten atraure turisme al llarg dels dotze mesos de l'any». D'ací l'aposta «per un model turístic que no solament busque una rendibilitat econòmica sinó també un benefici social i mediambiental, i quina millor manera que posar en valor la nostra cultura i marcar eixes línies i eixes polítiques que ens permeten preservar el nostre patrimoni històric i cultural».

Sandra Gómez ha destacat que el turisme cultural, «que ha crescut molt en els últims anys a València, és un turisme molt rendible i amb una elevada despesa mitjana per persona». Les seues paraules han sigut ratificades pel director gerent de Turisme València, que en la presentació del producte Cultura València ha ressaltat que en els últims anys la nostra ciutat ha passat del setè al quart lloc en turisme cultural dins de l'Estat espanyol.

Bernabé ha explicat als representants del sector en què consisteix este producte turístic diferenciat i segmentat, i com cadascuna de les entitats pot sumar-se i participar en l'elaboració d'una estratègia per a posar en valor els atractius culturals de València i la seua singularitat, a l'hora d'atraure visitants

TURISMOFÒBIA

En finalitzar la presentació del producte Cultura València, Sandra Gómez ha rebutjat la manifestació contra el turisme massificat que es va produir ahir en la nostra ciutat, i ha anunciat la presentació al pròxim Ple d'una declaració institucional en defensa d'un «model turístic de consens».

«Ahir es va produir una manifestació, un incident promogut per un grup radical, en el qual es va posar de manifest la turismofòbia i es va assenyalar les persones que vénen a visitar-nos. Vull afirmar que este tipus d'accions no tenen cabuda a València, on estem construint precisament un model turístic basat en el consens, en la complicitat no solament dels agents i del sector professional, sinó de les associacions veïnals i sindicats», ha dit Sandra Gómez. «Volem deixar clar i posar de manifest que València és una ciutat hospitalària, diversa, plural que rebutja eixa classe d'incidents. Per açò presentarem una proposta de declaració institucional a la qual volem sumar no solament a tots els partits polítics sinó a la societat en el seu conjunt, en defensa d'un model turístic de consens que hem estat construint en els últims anys».



Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube