TURISME
Tuesday, April 24, 2018

El Palau de Congressos incrementa els seus ingressos en un 14% durant 2017

El recinte valencià és líder nacional en la captació de nombre d'esdeveniments i congressos celebrats

El Consell d'Administració del Palau de Congressos de València ha aprovat els comptes anuals i l'informe d'activitat de l'exercici 2017. Segons les dades presentades, l'entitat, amb 30 congressos, 9 convencions i 48 jornades, se situa com un dels palaus que lidera el turisme MICE a nivell nacional. L'augment d'activitat celebrada el passat any ha contribuït al fet que el compte de resultats mostre una millora neta dels ingressos de gestió del 14 % pel que fa a l'any anterior, la qual cosa fa possible que el Palau puga fer front a la totalitat de les seues despeses ordinàries.

A més, tot i este augment en l'activitat, s'han controlat tant les despeses variables, com les de personal i fixes, i s'han reduït ambdues partides un 0,45 % respecte a les del 2016. La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha assenyalat les bones xifres del Palau de Congressos durant l'any 2017 i el seu augment d'activitat respecte a l'any 2016. En eixe sentit, ha destacat que les dades són el resultat de l'aposta de l'Ajuntament per millorar cada any esta infraestructura per tal de convertir-la en un dels espais més competitius i sostenibles per a la realització de Congressos.

Respecte a l'exercici actual, 2018, ha començat amb un comportament molt positiu del primer trimestre, ja que, tot i ser un període no congressual, l'agenda del Palau de Congressos ha registrat una potent activitat, marcada així mateix amb un fort segell internacional (el 46 % del negoci ha sigut d'àmbit internacional). En estos tres mesos s'han celebrat 26 esdeveniments (18.940 assistents i 15.277 pernoctacions, un 36 % més que en el mateix període del 2016). En concret, les convencions han augmentat un 67 %, com ja s'intuïa segons la tendència de l'any anterior, i s'ha duplicat el nombre de congressos.

PREVISIONS MOLT OPTIMISTES PER A 2018

Gómez ha apuntat que per a l'any 2018 les previsions són molt optimistes, ja que, en el que portem d'any ja s'ha duplicat el nombre de congressos respecte a l'any anterior i, a més, ha augmentat el nombre de pernoctacions en este primer trimestre de l'any. “Segons les nostres previsions, estes xifres positives es perllongaran durant tot l'any”, ha afegit Gómez.

Entre els esdeveniments més destacats del trimestre, l'Assemblea General de l'Associació Internacional d'Intèrprets de Conferències (AIIC), la Reunió Post Ash American Society of Hematology, el Congrés Internacional de Màrqueting Educatiu, o, dins de l'àmbit corporatiu, les convencions de Nestlé, Mediolanum o Coinbroker, entre d’altres.

Tot açò ha derivat en un augment de la facturació en un 35 % més que la mitjana del mateix període en els últims dos anys; i encara que la previsió és optimista, el recinte haurà d'esperar al transcurs dels pròxims mesos per a comprovar si esta tendència es manté.

La presidenta del Palau de Congressos, Sandra Gómez, ha mostrat la seua sorpresa per les declaracions del regidor Fernando Giner, portaveu del Grup Municipal Ciutadans, sobre la possible competència entre la Fira i el Palau. “És sorprenent que Giner, a hores d'ara, encara no sàpia que la Fira forma part del Consell d'Administració del Palau i, per tant, existix una coordinació obligada entre tots dos recintes”, i ha instat al fet que “se li faça un llistat de tots els recintes i espais de la ciutat que alberguen esdeveniments i congressos, que sembla que a hores d'ara encara desconeix, per la seua fixació exclusiva amb la Fira”. “Per sort -ha afegit- nosaltres sí som coneixedors de tota la potencialitat que té València i treballem amb tots els espais a través del Comité de direcció Convention Bureau, que jo mateixa vaig constituir com a Presidenta de Turisme València. Gómez ha lamentat que “les aportacions de Giner després de 3 anys seguisquen sent tan simples i supèrflues i no aporten gens a tot el treball que es va desenvolupant des del Palau i Turisme València”.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube