Tuesday, June 7, 2022

El nou Centre Municipal de Joventut de la Malva-rosa obri les seues portes

Maite Ibáñez: “Dinamitzarà el barri i millorarà els servicis municipals oferits als veïns i veïnes, i molt especialment a la gent jove"

El nou equipament públic és un suport per a les persones joves de barri, en el qual s'ofereix un servici d'assessorament juvenil i informació, a més de cursos, tallers i altres activitats formatives i d'oci. A més, el local disposa d'un espai que servix com a sala de lectura i estudi, en el qual es poden realitzar activitats culturals, tallers, presentacions o conferències.

El nou Centre Municipal de Joventut del barri de la Malva-rosa, al carrer Cavite, 25, ha obert les seues portes esta vesprada, i la Regidoria de Joventut ha organitzat una jornada de portes obertes, en la qual s'ha explicat a les persones joves, veïns i veïnes, els nous servicis i activitats que ofereix el CMJ.
A l'obertura ha assistit la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, qui ha assegurat que esta nova dotació pública “dinamitzarà el barri i millorarà els servicis municipals oferits als veïns i veïnes, i molt especialment a la gent jove". "Volem donar suport als espais per a la formació, la cultura i la convivència veïnal”, ha afirmat.
La principal funció del CMJ és servir com a punt d'informació i assessorament juvenil en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. Com a centre d'activitats per a joves, este espai es converteix en un punt de trobada i en el qual es duen a terme nombroses activitats organitzades pel centre, així com els Tallers Apunta’t, des de la Finestra de Participació.
A més, és un punt d'informació i derivació a activitats de la ciutat com el SIAJ (Servici d'Informació i Assessorament Juvenil), activitats d'oci saludable, cursos d'idiomes i formatius, etc. També s'afavorirà la cessió d'espais per a activitats de grups joves del barri i la col·laboració i coordinació amb les entitats del barri. A més, afavorirà la dinamització de l'associacionisme juvenil.
En este centre, dues tècniques d'animació sociocultural prestaran els servicis del centre amb un horari de dilluns a divendres als matins de 10.30 a 13.30 i a les vesprades de 16.30 a 21.00 h. A més, també podrà obrir alguns dissabtes al matí.
Ibáñez ha destacat que “en l'arrancada d'activitats començarem, a més, amb la realització de l'Estiu Urbà Malva-rosa, que tindrà lloc durant el mes de juliol”. A partir del 13 de juny començaran les inscripcions d'Estiu Urbà, activitats per a gent jove d'entre 10 i 15 anys, que formen part del programa Estiu Jove i es realitzen a través dels Centres Municipals de Joventut. Estiu Urbà Malva-rosa ofereix una programació de dilluns a divendres, en la qual les xiquetes, xiquets i adolescents podran gaudir d'activitats nàutiques en La Marina, acudir a la piscina i al Casal d'Esplai El Saler, tallers de reciclatge, activitats musicals o de dansa, entre altres.
Els Centres Municipals de Joventut tenen un servici permanent d'informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació en la vida social i activa de les persones joves. En ells, a més de parar atenció juvenil des d'un criteri de proximitat, es realitzen cursos i tallers a més de servir com a aula d'estudi.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube