TURISME
Wednesday, December 13, 2017

El Forum Urban Tourist Trends analitza a València els reptes del turisme urbà

Sandra Gómez: “El turisme ha de contribuir al desenvolupament econòmic i social de València”

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), Sandra Gómez, ha assegurat este matí que el turisme “ha de ser, abans de res, una activitat de futur que contribuïsca al desenvolupament de la ciutat en el seu conjunt, generant harmonia i benestar econòmic però, sobretot, social”. Gómez s'ha pronunciat en estos termes amb motiu de la inauguració de la primera jornada del Fòrum Urban Tourist Trends, un cicle de trobades que, ha explicat, “naix amb la missió d'obrir un debat de valor entorn del turisme”.

“Un debat que ens permetrà generar coneixement, avançar i afrontar els nous reptes, no solament des de l'òptica del turista sinó de tots els actors, empresarials i socials, implicats en esta activitat”, ha subratllat la regidora.

En esta primera trobada han participat el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el director general de Turespaña, Manuel Butler, el director general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes i el director de Levante-EMV, Julio Monreal També intervenen la Viceconsejera de Turisme i Comerç del País Basc, Isabel Molga, la directora general del Palau de Fires i Congressos de Màlaga, Yolanda Aguilar, el sotsdirector general d'Estratègia i Serveis al Sector Turístic de Turespaña, Javier Rodríguez Matins, l'analista del sector turístic i especialista en tendències i estratègies de viatgers millenial i LGBT, Peter Jordán, i el professor José María Nácher.

VALÈNCIA COSMOPOLITA, VIBRANT I ACOLLIDORA

Durant la seua intervenció, Gómez ha assenyalat que el turisme és “molt més que viatjar, més que conèixer nous llocs i cultures”, ja que, en la seua opinió, “crea records i desperta emocions”. En esta línia, ha assegurat que a València “volem que eixes experiències sorprenguen i permeten als visitants descobrir una ciutat cosmopolita, vibrant i acollidora, posant en valor els nostres patrimonis social, arquitectònic, cultural i mediambiental”. “Volem que la nostra, seguisca sent una ciutat atractiva per la seua autenticitat i excel·lència, ara, en el present, però també en el futur”, ha exposat.

Per a aconseguir-ho, ha plantejat que les administracions han de ser “dinàmiques, tenir capacitat d'adaptació, no solament als requeriments i tendències del turista, sinó també de la resta d'actors socials”. D'esta manera, ha assegurat que es podrà “respondre eficaçment les exigències socials que són la base de l'excel·lència i el que marca la diferència entre destinacions de primer nivell”. “I València és una destinació urbana de primer nivell”, ha dit.

Gómez ha assenyalat que per a aconseguir este objectiu són necessaris “espais d'intercanvis d'idees, de difusió de coneixement i del Know how turístic”, com la jornada que se celebra hui. Entorns de debat perquè totes les veus siguen accessibles a les empreses i al conjunt de la societat perquè esta activitat seguisca sumant suports i aportant més i millor valor”.

“A açò ens vam comprometre quan vam engegar el Pla Estratègic de Turisme de la ciutat, i a fer-ho d'una manera transparent, eficient i col·laborativa”, ha recordat Sandra Gómez, que ha apuntat que esta trobada serà una “una font de coneixement que contribuïsca a enriquir la professionalitat i trajectòria turística de la ciutat”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube