Wednesday, June 1, 2022

El dispositiu 2022 de seguretat a les platges incrementa el nombre d'agents i inaugura una reguarda mòbil per als Pobles del Sud

Aarón Cano ha presentat este dimecres l'operatiu especial d'estiu, que es veurà reforçat també per l'ampliació de la plantilla de la Policia Local

El dispositiu especial de seguretat a les platges, elaborat per la Regidoria de Protecció Ciutadana, va arrancar el passat 23 de maig amb un augment en el nombre d'agents operatius i la novetat d'una nova reguarda mòbil, que ja dona servici als Pobles del Sud. El regidor de Policia Local i Protecció Civil, Aarón Cano, ha presentat este dimecres el servici en El Perellonet. En total, 56 policies locals atendran les platges del nord i del sud de la ciutat durant tota la temporada estival.

Cano ha destacat “l'increment del nombre d'efectius i la seua formació per a donar el millor servici possible a les nostres platges a totes les persones, així com la màxima protecció al Parc Natural de l’Albufera i el Saler”. A més, el regidor ha destacat la principal novetat de la temporada 2022, que és la nova reguarda mòbil que Protecció Ciutadana ha habilitat per a atendre les incidències a les platges i Pobles del Sud.
Un total de 20 policies locals presten servici en este espai cada dia, de 06.45 a 22.30 hores, la qual cosa, en paraules del regidor de Protecció Ciutadana, “millorarà considerablement el servici que presta la Policia Local de València perquè s'adequa, en ser una reguarda mòbil, a una àrea geogràfica molt més àmplia que la reguarda que atén les platges del nord de València. La nova reguarda aten poblacions com el Saler, Pinedo o el Perellonet, que incrementen considerablement la seua població durant els mesos d'estiu”, una població que, en els mesos estivals, supera les 50.000 persones. A més d'esta nova reguarda, els efectius a les platges del Sud disposen de tres turismes, sis motocicletes, dos bicicletes i quads. Durant la seua intervenció davant els mitjans de comunicació, Cano ha recordat que la recent incorporació de més de 180 nous agents nous a la plantilla de la Policia Local permetrà que, durant els mesos de juliol i agost, en els quals el nou personal realitzarà les pràctiques preceptives als carrers, es reforzarà encara més la presència policial en tota la ciutat i a les platges del Sud i del Nord.
La nova reguarda mòbil oferix unes prestacions similars a les de la reguarda fixa que atén les incidències a les platges del Nord, i que enguany torna a estar situat al carrer de José Ballester Gozalbo, a l'altura del carrer Pintor Ferrandis.
A més, la policia continua vigilant l'existència d'acampades il·legals en el Saler. I per la seua banda, Bombers prosseguix, com cada any, amb els treballs de prevenció d'incendis des del reformat Parc del Saler.
Els 56 agents (10 oficials i 46 agents) que vigilen les platges del Nord i del Sud de la ciutat treballen en coordinació amb els agents adscrits a les diferents unitats de districte, a la unitat de convivència i seguretat, a la divisió de seguretat viària, la unitat canina i a la cavalleria. Cano ha recordat que “les platges de València són un dels grans reclams de la ciutat tots els estius i ho continuaran sent. Preveiem un augment d'afluència després dels anys més complicats de la pandèmia i estem previnguts”. El regidor ha destacat “el treball dels agents adscrits al servici de platges, en el qual totes les places han sigut cobertes de manera voluntària, la qual cosa evidencia el compromís de tota la plantilla amb les necessitats que té la ciutat”.
La temporada, que va començar el passat 23 de maig, es prolongarà fins a l'11 de setembre, encara que podria ser prorrogada, com en temporades anteriors, en funció de les condicions meteorològiques.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube