Friday, June 10, 2022

El Cicle de l'Aigua inicia tastos en els Pobles del Sud després de la inversió de 5 milions en la millora de la xarxa d'aigua potable

Elisa Valía visita els quatre pobles i reforça la conscienciació ciutadana sobre els beneficis mediambientals i econòmics de beure aigua de l'aixeta

La regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València, que gestiona Elisa Valía, ha completat una inversió de cinc milions d'euros en la millora de la xarxa de subministrament d'aigua potable en els Pobles del Sud. I ara aborda la fase de conscienciació ciutadana sobre els beneficis del consum d'aigua de l'aixeta amb tastos en El Saler, Pinedo, El Palmar i El Perellonet. Així ho ha anunciat la regidora durant la seua visita aquesta setmana a les quatre pedanies, on s'ha reunit amb els alcaldes pedanis i representants de les associacions veïnals.

Valía ha recordat que l'aigua de l'aixeta de València “és segura, de qualitat i és l'aigua més controlada que hi ha”. A més, “té múltiples avantatges, començant per la de la butxaca dels veïns i les veïnes, ja que el preu mitjà d'un litre és de menys de 0,01 euros”.

La regidora ha posat l'accent principalment que el consum de l'aigua de l'aixeta “implica protegir directament el medi ambient, ja que es redueix així l'ús de plàstics d'un sol ús associats a l'aigua, que estan ofegant al planeta, quan tenim alternatives de màximes garanties, com és l'aigua que subministrem a la ciutat”.

En aquesta línia, Valía ha recordat que el consum d'aigua embotellada “deixa una important petjada hídrica, perquè per a produir els propis envasos es requereix prop del triple d'aigua que després contindrà aqueixa botella”.

En el Cicle Integral de l'Aigua “també estem compromesos amb la reducció de la petjada de carboni”, ha afegit Valía, “quan bevem aigua de l'aixeta estem ajudant al medi ambient, ja que estalviem el transport i deixem d'alliberar l'atmosfera diòxid de carboni”.

Elisa Valía ha insistit que l'aigua de l'aixeta “és comodíssima, perquè disposem d'ella les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any amb el simple gest d'obrir l'aixeta i això és un autèntic privilegi si ho comparem amb altres parts del món”.

Depòsit de tempestes del Saler

Durant a la visita al Saler, la regidora també va anunciar que es posarà en marxa un nou procés participatiu perquè els veïns i les veïnes d'aquesta pedania puguen decidir com els agradaria que fora la superfície del futur depòsit de tempestes, que es construirà amb un pressupost de 2,5 milions d'euros. “Aquest tanc tindrà una capacitat de 1.000 metres cúbics i serà una infraestructura clau, perquè recollirà les primeres pluvials, que són les més contaminants, perquè no arriben a l'Albufera en episodis de pluges fortes que sotmeten a una gran pressió a la depuradora. Amb aquest depòsit protegirem l'aiguamoll, que és un tresor indiscutible que hem de cuidar”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube