TURISME
Thursday, May 17, 2018

Creix la rendibilitat turística de València durant l’hivern

Sandra Gómez, ha presentat el balanç turístic de València corresponent al primer trimestre de 2018

La presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha presentat hui el balanç turístic de València corresponent al primer trimestre de 2018, en el qual s'han destacat l'increment dels principals indicadors de rendibilitat, que no solament creixen, sinó que ho fan a un ritme superior del que es venia registrant.

Gómez, regidora de Turisme, ha manifestat la seua satisfacció davant el fet que «el turisme en la ciutat de València creix més en els mesos vall, en els períodes en els quals la demanda tradicionalment es ralentitzaba». A més, ha afegit que els indicadors de rendibilitat turística «estan sent molt positius comparats amb l'any anterior i, a més, creixen per sobre de la mitjana espanyola. Açò reflecteix que ens estem acostant a l'objectiu que ens marquem en el Pla Estratègic de Turisme de posicionar València com a una destinació urbana desestacionalizada», ha subratllat, i ha afegit que estes xifres «ens permeten posicionar-nos com a una destinació més sostenible, rendible i competitiva».

En la presentació ha participat la presidenta de la CEV, Eva Blasco; el president d'Unió Hotelera, Ximo Solà; el president d'AEVAV, Miguel Jiménez; i el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé. Els representants del sector turístic han mostrat la seua satisfacció amb les dades registrades, i han subratllat la necessitat de «mantenir l'estratègia turística actual, que es va definir amb el propi sector». Així mateix, han indicat que «en 2018, a nivell global, s'està produint certa ralentització de l'activitat econòmica, per la qual cosa el fet que el turisme en la nostra ciutat estiga funcionant d'esta manera tan positiva és una molt bona notícia per al desenvolupament de València».

Les dades oferides per l'Institut Nacional d'Estadística, corresponents al primer trimestre de l'any, reflecteixen un important creixement del turisme en la ciutat de València, especialment en baròmetres de rendibilitat. Les pernoctaciones creixen un 12,5% respecte a les xifres aportades el primer trimestre de 2017, arribant a aconseguir l'1.014.063. D'altra banda, els viatgers creixen d'una manera més moderada, un 6,4% fins als 448.132. En la mateixa la tendència positiva que es ve registrant en els últims mesos, creix també durant el primer trimestre el nombre d'arribades a l'Aeroport de València un 28,1%.

De la mateixa manera, l'ocupació hotelera creix un 10,6%, el preu mitjà de l'hotel un 5,5% fins als 76,81%o20AC; i el RevPar arriba a situar-se un 18% per sobre de les dades de l'any passat.

Es tracta d'unes xifres positives que, segons Sandra Gómez, «mostren indicis de desestacionalització de l'activitat turística en la nostra ciutat. La tendència de creixement la venim observant en els últims anys, però esta temporada ha sigut més acusada que en temporades hivernals anteriors, la qual cosa contribueix a la rendibilitat del turisme a València».

Pel que fa a les xifres de creixement mitjà dels hotels urbans a Espanya, que situen l'increment del RevPar en un 6,6%, el de l'ocupació mitjana en un 3,5% i el preu mitjà en un 3%, «València ha crescut per sobre de la mitjana espanyola en els mesos de gener i febrer. Concretament, el creixement del RevPar és d'un 21%. Per la seua banda, l'ocupació hotelera i el preu mitjà incrementen un 12,7% i 6,5%, respectivament», ha destacat Sandra Gómez.

La regidora de Turisme ha conclòs la jornada assenyalant que l'objectiu «és continuar treballant en esta mateixa línia, atès que els resultats obtinguts són especialment satisfactoris».

ELS MERCATS TRADICIONALS CREIXEN EN DOS DÍGITS

Els mercats tradicionals internacionals, de València estan creixent a un ritme de dos dígits durant el primer trimestre de 2018. Holanda, segon mercat, és el que més creix durant el primer trimestre aconseguint un increment del 41,3% de les pernoctaciones (70.973).

D'altra banda, Alemanya, quart mercat, registra un 32,6% de creixement de les pernoctaciones (43.093); Regne Unit, tercer mercat, amb un 24,8% (54.697); França, cinquè mercat, amb un 15,7% (33.319); i Itàlia, primer mercat, amb un 11,6% de creixement (120.895) respecte al primer trimestre de 2017.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube