Monday, November 22, 2021

Continuen les actuacions del projecte ‘entorns escolars segurs’

Aquesta setmana comencen les actuacions en el CEIP Alejandra Soler amb un pressupost de 32.650 euros

Aquesta setmana comencen les obres a l'entorn del CEIP Alejandra Soler en el barri de Russafa dins del projecte ‘Entorns escolars segurs’ que es duu a terme des de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana dirigida per la vicealcaldessa, Sandra Gómez. A més, també es duu a terme la millora i pavimentació de l'entorn de la Plaça Rafael Gómez-Ferrer Sapiña en la qual també hi ha un Jardí d'Infància.
Sandra Gómez ha explicat que la intenció és “reduir la contaminació tant de l'aire com acústica” i “garantir la seguretat i el dret a respirar aire net en aquests espais”. Així, ha destacat que aquestes intervencions s'han preparat “després de posar-se en contacte amb els col·legis interessats i dur a terme un estudi minuciós des d’urbanisme per a analitzar la manera de fer-lo, ja que cada col·legi està davant possibilitats diferents”.

En el cas del CEIP Alejandra Soler, ha indicat que es duen a terme actuacions d'ampliació de la vorera existent enfront de la façana del centre, al carrer Puerto Rico, en la vorera sud, en el tram entre els carrers Sueca i Cadis. Per a això s'elimina la franja d'aparcament existent, ampliant així la vorera en l'amplària d'aquest, 1,80 metres.
Les actuacions inclouen també la reubicació del mobiliari urbà: bancs, papereres de fosa, aparcaments de bicicletes i jardineres a la zona ampliada, encara que no es desplaçaran escocells ni fanals dempeus. S'inclou també, entre les actuacions previstes, la ubicació de 3 bancs de nova adquisició, de model similar al dels bancs existents. El àmbit de les actuacions és de 100 m² i compta amb un pressupost de 32.644€ (IVA inclòs).
Quant a les actuacions previstes a l'entorn de la Plaça Rafael Gómez-Ferrer Sapiña, es prolonga de la vorera perimetral existent actualment en part de la plaça, per a donar accés sobre plataforma pavimentada a la porta posterior del jardí d'infància, la qual s'empra com a accés alternatiu a la porta principal i per la qual en l'actualitat accedeixen xiquetes i xiquets. En l'actualitat, l'accés a aquesta porta es troba acabat superficialment en terra morterenca.
Les actuacions inclouen també dotar d'accés pavimentat a una de les entrades a la zona enjardinada i de jocs existent en la plaça, atés que l'accés actual és, igual que a la porta d'accés al jardí d'infància, a través de zona de terra morterenca. S'actua en 30 m² de superfície i compta amb un pressupost de 3.350€ (IVA inclòs).
Els centres en els quals ja s'han finalitzats les obres de millora són: el CEIP Ballester Fandos en el barri de la Malva-rosa, CEIP Sebastián Burgos en Camí Real, CEIP Rodriguez Fornos en el barri de Safranar, CEIP La Fonteta en la Punta, CEIP Sanchis Guarner a Paterna, CEIP Antonio Machado en Benimaclet, CEIP Teodoro Llorente en la Petxina i el CEIP Doctor Garbelladures Goyanes en Nou Moles.
La vicalcaldessa ha precistat que el programa d'entorns escolars segurs “se centra en la millora de les zones que envolten els centres educatius, ampliant la seguretat d'aquests entorns de convivència dels xiquets i xiquetes”. “En aquesta primera fase del projecte d'entorns escolars segurs, del qual es beneficiaran 15 col·legis abans de finalitzar l'any, s'ha invertit prop d'un milió d'euros. A més s'està duent a terme la redacció d'un pla, amb la participació dels centres educatius, per a establir les actuacions a realitzar fins a completar el total d'entorns escolars de la ciutat”, ha indicat Sandra Gómez.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube