Sunday, February 17, 2019

Comencen les obres d'obertura del carrer de l’ Hort d’en Cendra

Acabaran amb un tapó urbanístic històric i es crearà una zona d'estada i de jocs al costat del col·legi

El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha anunciat l'inici de les obres d'obertura del carrer de l’Hort d’en Cendra, en el barri del Carme, dilluns que dia 18. Els treballs consistiran, principalment, en l'enderrocament de les construccions existents i la posterior urbanització de la zona, que la connectarà amb el carrer de la Beneficiència i el futur Jardí de les Escultures de l'IVAM, així com amb el carrer de Guillem de Castro, després de l'obertura de l'altre tram de carrer per part de la Generalitat.

En el disseny del nou carrer ha participat l’Ampa del col·legi Santa Teresa, que, al seu torn, ha realitzat consultes amb altres associacions del barri. El nou carrer constarà d'una banda lliure per al pas de vehicles d'emergències i per a una major accessibilitat dels vianants, així com una banda d'equipaments. Esta segona banda inclou zones de jocs infantils, bancs i arbratge per a fomentar les relacions veïnals i com a zones d'espera per a recollir l'alumnat del col·legi, i una zona lliure per a activitats amb una font abeurador. A més, sobre el mur del col·legi es col·locaran plantes enfiladisses per a convertir-lo en un mur verd.

D'esta manera, el tram de carrer es pavimentarà amb rajoles de pedra natural. També es crearan guals per als vianants en les connexions amb els carrers del Marqués de Caro i la Beneficiència, tots dos pavimentats amb rajoles de botons i acanaladura, i un nou pas per a vianants que l'enllace amb este últim carrer.

A més, s'hi instal·laran nous fanals de peu i sis escocells en els quals es plantaran moreres. S’hi afegiran altres nou al costat del mur del pati de l'IES Barri del Carme i on es posaran parres trepadoras amb l'objectiu que cobrisquen el mur. Quant al mobiliari urbà, s'hi instal·laran bancs, papereres, aparcabicis i una zona de jocs infantils.

D'altra banda, en la part Est del carrer hi ha un col·lector que està en mal estat, per la qual cosa se substituirà per un de nou que estarà connectat amb el del carrer del Marqués de Caro. Este col·lector tindrà una xarxa formada per diversos embornals repartits al llarg del tram reurbanitzat per a facilitar l'evacuació de les aigües pluvials.

Les obres duraran dos mesos i compten amb un pressupost –incloent-hi l’IVA– de 146.471,70 euros.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube