Monday, November 22, 2021

Comencen les obres de reurbanització d'Isabel la Catòlica

Sandra Gómez destaca que les obres, que tindran una duració de sis mesos, “milloraran una de les zones més comercials de la ciutat”

Hui comença l'execució de les obres del projecte “Renovació d'infraestructura del carrer Isabel la Catòlica”. Aquest projecte compta amb una inversió total de 653.000€ i ho durà a terme la mercantil BECSA, SA en un termini de duració de sis mesos.
Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, “es tracta d'una reivindicació històrica per part de l'associació de comerciants del centre històric, perquè és un dels principals aqueixos comercials de la nostra ciutat”.
El projecte pretén la millora global de l'accessibilitat en tot el carrer, mitjançant la regularització de fermes i reposició de paviments, i l'ús de paviments de textures i materials antilliscants d'acord amb la normativa vigent d'accessibilitat en el mitjà urbà. També es preveu l'execució d'escocells per a la plantació d'arbratge. El projecte inclou a més la renovació de les xarxes de serveis municipals existents i renovació de mobiliari urbà com a aparcament de bicicletes o papereres.
Amb aquesta obra s'aconseguirà la reordenació d'aquest eix comercial, adequant amples de carrils, modificant línies de vorada, augmentant i uniformitzant amples de voreres. Aquesta labor crearà un bulevard verd, de manera que el 70% de l'espai es destinarà als vianants i el 30% als vehicles.
“Aquesta obra tan esperada per veïns, veïnes i comerciants de la zona millorarà notablement la qualitat ambiental i l'accessibilitat d'aquest eix comercial, amb un plantejament similar a l'executat en altres carrers pròxims com Hernán cortés o Pizarro. Avancem així en la millora gradual d'una de les zones més comercials de la nostra ciutat, per al benestar i comoditat de veïns, veïnes i visitants”, ha destacat la vicealcaldessa.
Els treballs de remodelació d'aquest vial del centre històric es detindran el 17 de desembre per a facilitar les compres nadalenques en els comerços del carrer i els del seu entorn. Tan sols continuaran en els voltants del centre escolar per a aprofitar les vacances escolars de Nadal i avançar la reurbanització del tram sense generar molèsties als alumnes. Les obres es reprendran en la resta del carrer el 7 de gener, una vegada conclòs el període nadalenc.
El termini d'execució previst és de sis mesos, que s'ajustaran a les necessitats de comerciants (botigues, zones carrega i descàrrega) i veïns (garatges) per a compatibilitzar les obres amb les campanyes de nadal i també falles. Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, aquesta mesura impulsarà la reactivació econòmica d'un dels sectors que més ha patit els efectes de la pandèmia: “És important ajudar a aquest sector no sols amb ajudes directes sinó amb mesures que activen l'economia”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube