CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA
Friday, February 9, 2018

Comença la campanya “No deixes córrer l’aixeta” per a estalviar aigua

Sarrià: “La implicació ciutadana és fonamental per pal·liar els efectes de la sequera”


El regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, ha anunciat que esta setmana començaran els tallers de conscienciació contra la sequera amb la campanya “No deixes córrer l’aixeta”, que pretén preservar el valor de l'aigua i lluitar contra este problema. Esta iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de València i Emivasa, i compta amb el suport de la Unió de Consumidors i Consumidores de la Comunitat Valenciana.

La campanya “No deixes córrer l’aixeta” inicia una sèrie d'activitats encaminades a informar sobre la importància que té cada gota d'aigua. Amb estes accions de sensibilització es vol contribuir a l'estalvi d'aigua des de casa. Les accions de carrer es desenvoluparan a partir d’este dissabte en l'antic llit del riu Túria i en el Parc de Capçalera amb l'objectiu que la ciutadania en general siga conscient que l'aigua és un ben cada vegada més escàs. La campanya contempla cinc activitats en estes ubicacions, cinc més en centres escolars i altres cinc en associacions juvenils.

Les activitats es divideixen en tres parts. La primera estarà encaminada al fet que els participants siguen conscients de la quantitat d'aigua que utilitzen al llarg del dia, calculant la seua petjada hídrica. La segona part servirà per a oferir alternatives per a disminuir el consum. Per a acabar, es demanarà als participants que es comprometen amb l'estalvi de l'aigua. A més, es farà un decàleg de bones pràctiques per a la conservació del medi ambient i l’estalvi de l'aigua.

La pretensió és incidir en la sensibilització en l'àmbit familiar, ja que són els més xicotets els qui més influeixen en els hàbits de consum. Així, des d’este dissabte, l'Ajuntament de València i Emivasa instal·laran un espai informatiu i un espai lúdic per donar informació sobre la campanya i on els ciutadans podran aprendre a estalviar aigua. La primera acció tindrà lloc en l'antic llit del riu Túria, a l'altura del Palau de la Música, d'11 a 13.30 hores. A més, s'han programat activitats en centres escolars i associacions juvenils a partir del 20 de març.


“La manera més gràfica d'aconseguir l'objectiu que es pretén amb esta campanya és mostrant a la ciutadania el que pot ocórrer si es malbarata l'aigua, agreujada esta situació per la sequera generalitzada davant l'escassesa de pluges”, ha afirmat el regidor Vicent Sarrià.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube