Wednesday, March 27, 2019

Cicle Integral de l'Aigua demana a Europa 160 milions d’euros per a renovar la xarxa de sanejament de la ciutat

Sarrià ressalta que ja s'han extret 5.000 tones de residus del col·lector nord que necessitarà una inversió de 12 milions d'euros per a la seua millora

El regidor de Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, ha anunciat durant el XXXV Congrés de l'Associació Espanyola de Proveïment d'Aigua i Sanejament (AEAS) que la inversió planificada en actuacions en el sanejament municipal, centrada en la reparació, adaptació i compliment de la normativa, es dividix en tres fases situades entre 2020 i 2035 amb un import total de 162,47 milions d'euros.

Així mateix, ha posat l'accent en la necessitat de realitzar campanyes de conscienciació respecte a tirar desfets al vàter, ja que s'han gastat 8 milions d'euros durant els dos últims anys en el que mecànicament consistix en la desobstrucció del Col·lector Nord, i segurament s'aconseguisquen els 10 milions quan acabe el procés». Des que van iniciar els treballs de neteja s'han extret 5.000 tones de residus.

Per a realitzar la inversió, «obrim una via a través del Banc Europeu d'Inversions (BCI) per a obtindre un finançament del 50%. Creiem que aconseguirem, almenys, part d'eixe finançament que, en 15 anys, ens permetria escometre una renovació integral en la xarxa de sanejament».

La Fase 1 de la planificació, contemplada entre els anys 2020 i 2014, comença amb la reparació i adequació del Col·lector Nord per un import de 11,6 milions d'euros. A més, contempla l'execució de 4 depòsits de tempesta, el desdoblament del Col·lector Sud en el pont del 9 d’Octubre, l'adaptació i desviament del sistema Valladar-Rovella, la renovació de equipamientos en instal·lacions electromecàniques (IE) i la redacció de projectes, direcció d'obra i coordinació. Tot això suposa una inversió de 54,18 milions d'euros.

Respecte a l'import de la Fase 2, prevista a executar entre 2025 i 2030, aconseguix els 52,44 milions d'euros. Este període inclou el condicionament del Azarbe, el depòsit Hort Sant Valero, adaptació del sanejament Torrefiel-Nord, el col·lector situat al carrer Pintor Ferrandis, el sanejament de Cabanyal Nord i el barri de Beteró; i, com en l'anterior fase, la renovació d'equipaments en IE i la redacció de projectes, direcció d'obra i coordinació.

Quant a la Fase 3, el seu import ascendix a 55,85 milions d'euros i es desenvoluparà entre 2030 i 2035. A més de la redacció de projectes, direcció d'obra i coordinació que també té lloc en els altres períodes, contempla el depòsit i el col·lector de l'avinguda del Cardenal Benlloch, el col·lector de pluvials de l’antic llit en el tram Assut de l'Or-Puente de Drassanes, el col·lector de l'avinguda Mediterrani i el sanejament del barri de Orriols.

CAMPANYES DE CONSCIENCIACIÓ

El regidor ha recalcat la necessitat d'augmentar les campanyes de conscienciació i informació. En haver-se observat l'elevat ús de tovalloletes per part de la ciutadania més jove, es realitzen este tipus d'actuacions en col·legis, «a través d'experiments i simulacions, on es perceben els efectes d'hàbits com tirar tovalloletes al vàter com si es tractara d'una paperera. Estes accions tenen un efecte multiplicador en les famílies».

En este sentit, Vicent Sarrià també ha assenyalat la necessitat que les empreses comercialitzen nous tipus de tovalloletes que, «sense ser innòcues, són menys nocives». En definitiva, «és imprescindible incrementar les actuacions que, desgraciadament són necessàries des de fa anys però que, a partir de 2012, a causa de va deixar d'invertir a causa de les retallades».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube