TURISME
Wednesday, May 16, 2018

Benimaclet ja compta amb una guia d’espais singulars des de l’òptica dels veïns i veïnes

Sandra Gómez ha participat en la presentació de la guia d’este barri

La guía turística de Benimaclet recull quatre rutes que, organitzades al voltant de les vivències i experiencies personals de veïns i veïnes del barri, posen en valor els espais singulars de la zona: l’horta, les alqueries o la Casa del Trencadís. «Però, sobre tot, reflecteix la forma de viure d’un espai caracteritzat pel seu dinamisme i activitat cultural, artística i musical», tal com ha destacat la regidora delegada de Turisme, Sandra Gómez, durant la presentació d’esta guia.

«Qui viatja no està interessat en barris sense personalitat, busca ser part del veïnat, conéixer on viu la ciutadania», ha aclarit la regidora en destacar el valor d’este projecte amb el qual l’Ajuntament de València, a través de la Fundació Turisme València, col·labora. Esta iniciativa forma part del programa Europeo Alter Eco, «que pretén posar en valor els barris de la ciutat i presenta els espais com a llocs plens de vida e històries personals, més enllà de ser punts turístics d’interés».

La regidora de Turisme i presidenta de Turisme València, Sandra Gómez, ha presentat hui esta guia amb la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró. També hi estaven la directora de l’Institut Valencià d’Edificació, Begoña Serrano, i l’arquitecte Manuel Cerdá.

Sandra Gómez ha declarat que Benimaclet «aporta una experiència única que ha de ser compatible amb la convivència i la qualitat de vida del veïnat. Per això, necessitem propostes innovadores, creatives i integradores que, a més, aposten per la mobilitat sostenible o ús de noves tecnologies per la facilitar l'accessibilitat al barri»

Turisme València també col·labora amb l'equip de treball de l’esmentada guia amb la difusió i visibilitat de la iniciativa entre qui visita la ciutat. De fet, va presentar també, fa escasses setmanes, una guia turística per als barris del Cabanyal, Canyamelar i el Grau, com també es farà al barri de Russafa. La regidora ha assegurat que «és una oportunitat poder sumar-nos a este programa europeu i d’impulsar una iniciativa que promou la preservació del patrimoni del Mediterrani, des d'una perspectiva turística responsable i sostenible». Uns valors que «donen suport i regixen l'estratègia turística de València», ha afegit.
RUSSAFA, TERCER BARRI INCLÒS EL PROJECTE ALTER ECO

Pel que fa a la guia de Russafa, que es presentarà demà, la regidora ha explicat «que este barri és eclèctic i molt actiu, ple d'activitats culturals, amb multitud de comerços i restauració; un barri cultural, on el cinema, l’art i la música convergixen. És, sens dubte, un barri on es viuen les falles; un espai per a famílies, per a majors i joves".

Amb tot, ha concretat, l’objectiu d’este guies és «potenciar i valorar este barri des d'una perspectiva sostenible i responsable, en la qual la convivència i el respecte pel veïnat i els seus espais, siga condició sine qua non perquè el turisme es desenvolupe en unes condicions òptimes que beneficien tothom, protegint el nostre llegat, la nostra identitat, i el nostre patrimoni natural i cultural».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

Blog de los Socialistas de OliveretaBlog de los Socialistas de Olivereta
Blog de Nou molesBlog de Nou moles
Síguenos en FlickrSíguenos en Flickr
Síguenos en LinkedinSíguenos en Linkedin
Síguenos en nuestro BlogSíguenos en nuestro Blog
Síguenos en YoutoubeSíguenos en Youtoube